Tips voor een productieve werkdag
Algemeenzakelijk

Tips voor een productieve werkdag

1.36Kviews

Na een jaar lang thuiswerken kan het zijn dat je het steeds lastiger vindt om de motivatie te vinden om vroeg op te staan en te beginnen met werken. Dit is natuurlijk nog lastiger wanneer je thuis geen officiële werkplek hebt, en gewoon aan de keukentafel zit te werken. Toch is het niet onmogelijk om op je thuiswerkplek al je taken af te maken. Weet je niet goed waar je moet beginnen om dit te bereiken? Hieronder volgen een aantal tips die een productieve werkdag kunnen garanderen!

Organiseer al je afspraken

Hoe vervelend het soms misschien ook is, het organiseren van belangrijke deadlines en andere afspraken zoals vergaderen is essentieel om een productieve werkdag te hebben. Zo weet je namelijk precies wat je iedere dag te wachten staat. Begin dus met een agenda kopen. Dit zal ervoor zorgen dat je alles op een rijtje hebt, en dat je precies weet wat er moet gebeuren. Ook kun je een notitieboek online kopen bij Moleskine.nl. Hier kun je weer andere belangrijke dingen in zetten, bijvoorbeeld een to-do lijst voor de dag of notities bijhouden van een vergadering. Hierdoor hoef je niet alles te onthouden en kan jij je focussen op de belangrijke taken afgemaakt moeten worden!

Zorg voor een fijne werkplek 

Het is belangrijk dat je een werkplek hebt waar je je goed kan concentreren. Op kantoor heb je namelijk ook een bureau waar al je dingen op liggen die nodig zijn voor je werkdag. Probeer dit thuis ook door te voeren door te werken aan een echt bureau met alleen de nodige spullen erop, dus schuif alle post en schetsboeken aan de kant! Is het echt niet mogelijk om op een andere plek te werken dan aan de keukentafel? Zorg dan in ieder geval voor een comfortabele bureaustoel die verstelbaar is naar jouw wensen. Zo ga je rug- en nekpijn tegen. Tegen etenstijd wissel je de bureaustoel om voor de normale eetkamerstoel en kan je genieten van een heerlijke avondmaaltijd! 

Plan je pauzes 

Je bent het misschien gewend om een aantal uur lang achter je laptop te zitten werken, om vervolgens helemaal te vergeten dat je ook nog moet eten. Dit is erg zonde, aangezien pauzes juist belangrijk zijn voor de productiviteit! Hiermee laadt je weer helemaal op en ben je klaar om weer aan de slag te gaan. Bovendien is het goed voor je ogen om af en toe rust te hebben. Dit betekent: even geen telefoon of andere schermen. Heb je het echt te druk om een lange pauze in te lassen? Zet je videocall dan om naar een belafspraak en maak een ommetje met je oortjes in. Hierdoor kom je toch even tot rust in de natuur terwijl je gewoon productief blijft.