Gevelreclame, dit zijn de mogelijkheden
zakelijk

Gevelreclame, dit zijn de mogelijkheden

488views

Gevelreclame maakt je bedrijfspand zichtbaar voor potentiële klanten en herkenbaar voor bestaande klanten. In dit blogartikel nemen we je mee in de mogelijkheden voor reclame aan de gevel, zodat je een goede keuze kunt maken welke vorm van gevelreclame het beste aansluit op jouw wensen.

Lichtbakken

Lichtbakken bestaan uit één geheel en zijn voorzien van ingebouwde verlichting. Ze zijn een goede keuze als je bijvoorbeeld met je winkel in een winkelstraat gevestigd bent. Je kunt de lichtbakken namelijk haaks op de gevel monteren waardoor het winkelend publiek jouw lichtbak al op grote afstand kan zien.

Lichtbakken zijn verkrijgbaar in vele maten en vormen. Bijvoorbeeld in rechthoekige, ovale of ronde vorm.

Doosletters

Als je meer vrijheid wilt qua design en kleurgebruik dan zijn doosletters een goed alternatief voor lichtbakken. De letters worden namelijk individueel gemaakt en aan de gevel gemonteerd. Doosletters worden veel toegepast op bedrijfspanden omdat ze ook als het donker is nog goed zichtbaar zijn.

Spandoeken

Spandoeken zijn de ideale oplossing als je regelmatig een andere boodschap via de gevelreclame wilt communiceren. Dit is dan ook de reden waarom je spandoekreclame veel ziet bij tuincentra en woonwinkels. Je kunt met minimale inspanning en kosten steeds een ander spandoek monteren.

Freesletters

Freesletters zijn misschien wel de meest stijlvolle keuze als het om gevelreclame gaat. Door de ruime keuze aan lettertypes kun je vrijwel iedere gewenste stijl creëren. Het enige nadeel van freesletters is dat je er geen verlichting in kunt bouwen. Dit kun je oplossen door de freesletters van onderaf met ledspots te verlichten.

Gevelreclame en montage

Gevelreclame kan op twee manieren worden gemonteerd: op de gevel of op het dak. Als je voor montage op het dak kiest, dan moet er eerst een aluminium frame op het dak worden gemonteerd waaraan vervolgens de gevelreclame kan worden vastgemaakt.

Door de gevelreclame op het dak te plaatsen vergroot je zichtbaarheid. Maar als je het ons vraagt is het mooier als de gevelreclame op de gevel wordt gemonteerd.

Tips om de effectiviteit van de gevelreclame te vergroten

  • Communiceer niet alleen je bedrijfsnaam, maar ook een slogan waarmee je de toegevoegde waarde van je producten of diensten duidelijk maakt.
  • Zorgt dat de gevelreclame ook op grotere afstand goed leesbaar is.
  • Maak de gevelreclame extra opvallend door bijvoorbeeld een pijl naar de gevelreclame te laten wijzen.