4 Essentiële manieren om uw bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit
Internettechnology

4 Essentiële manieren om uw bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit

861views

Cybercriminaliteit kan enorme schade aanrichten aan jouw bedrijf. Wanneer cybercriminelen het op jouw onderneming gemunt hebben, dan kan persoonlijke en financiële data op straat komen te liggen.  Bovendien kan cybercriminaliteit leiden tot productiviteitsverlies en diefstal van intellectuele en financiële eigendommen. Het is daarom van essentieel belang om jouw cyberbeveiliging in topconditie te behouden. Om de kans op een datalek te voorkomen, zijn hier 4 manieren die jouw bedrijf beschermen.

Weet wat je beschermt

Als je jouw gegevens, die van jouw klanten en andere belanghebbenden wilt beschermen, dan zorg je ervoor dat je een inventaris maakt van alle informatie die van toepassing is om extra bescherming te bieden. Van intellectueel eigendom tot personeelsdossiers, je moet precies weten wat jouw kritieke gegevens zijn. Houd er dus rekening om extra tijd te steken in het maken van je inventaris en laat dit dubbelchecken door een vertrouwenspersoon.

Beoefen goede beveiligingsprincipes

Digitale beveiliging is uiteraard meer dan alleen het jaarlijks uitvoeren van een kwetsbaarheidstest. Met cybercriminelen die constant een nieuwe manier vinden om toe te slaan, is het belangrijk dat jij ze telkens een stapje voor bent. Daarom moet jouw beveiliging voortdurend geoptimaliseerd worden. Zorg er onder meer voor dat jouw organisatie altijd beschermd wordt met een firewall en maak gebruik van antivirusbescherming met de meest recente updates. Let er ook op dat je werknemers verplicht om complexe wachtwoorden te gebruiken en beheerdersrechten beperkt, zodat werknemers geen schadelijke software kunnen downloaden.

Zorg voor preventieve strategieën tegen cybercriminaliteit

Om zoveel mogelijk veiligheid te creëren, is het aanbevolen om een specialist op het gebied van digitale veiligheid in te schakelen. Een bedrijf zoals BK IT solutions kan jouw onderneming helpen om de ICT security aan de hand van een multi-laagse strategie te beveiligen tegen fysieke en digitale aanvallen. Op deze manier worden kwetsbaarheden in het netwerk 24/7 gemonitord en worden beveiligingsupdates automatisch geïnstalleerd, zodat je altijd bent voorzien van de meest recente update.

Ontwikkel de juiste procedures

Om de schade van een onverhoopte aanval zoveel mogelijk te beperken, is het van belang om te beschikken over de juiste procedures. Op deze manier kan je voorkomen dat cybercriminelen er met nog meer vandoor gaan in het geval van een datalek. Zorg er dus voor dat de juiste teamleden precies weten wat ze moeten doen, welke maatregelen ze moeten nemen en hoe deze moeten worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de betreffende wet- en regelgeving wordt nageleefd.