Hoe werkt shortlease?
Autozakelijk

Hoe werkt shortlease?

1.74Kviews

Wil je tijdelijk over verhoogde mobiliteit beschikken? En wil je het liefst een auto waarop je kunt vertrouwen? Dan is shortlease de perfecte oplossing. Bij standaard lease sluit je een contract af voor een vaste looptijd. Vaak gaat dit vanaf 12 tot 60 maanden. Hierdoor geniet je echter niet van flexibiliteit als dat nodig is. Shortlease combineert de voordelen van private lease en standaard autohuur. Je geniet van optimale flexibiliteit en kunt het contract wanneer je wilt opzeggen en beschikt tegelijkertijd over een fijn en betrouwbaar vervoersmiddel. Shortlease is voor zowel particulieren als ondernemers enorm aantrekkelijk. Maar hoe werkt shortlease precies?

Zo werkt het

Bij de meeste leasemaatschappijen kan je een persoonswagen gewoon online reserveren. Natuurlijk is dit ook mogelijk via persoonlijk contact, maar online leasen gaat natuurlijk een stuk eenvoudiger en sneller. Bij shortlease hoef je je, net zoals bij private lease, geen zorgen te maken over bijkomende kosten. Je betaalt een vast tarief en daar zitten alle kosten bij inbegrepen. Uiteraard betaal je de brandstof en eventuele boetes wel zelf.

Een shortleaseovereenkomst is mogelijk vanaf een looptijd van één maand. De opzegtermijn is dan ook heel interessant voor particulieren en ondernemers. Nadat je de eerste maand hebt volbracht, kan je het contract met een opzegtermijn van een week of in sommige gevallen slechts een dag opzeggen. Hierdoor geniet je altijd van optimale flexibiliteit. Deze flexibiliteit komt echter wel met een prijs. Shortlease is over het algemeen iets duurder dan een private lease contract. Private lease geeft je daarentegen niet de mogelijkheid om het contract vroegtijdig op te zeggen.shortlease contract

Wanneer is shortlease een slim idee?

Shortlease is een slimme keuze als je slechts tijdelijk over een nieuwe auto wilt beschikken. Dan is shortlease verreweg de goedkoopste en meest flexibele optie. Dit geldt ook bij onzekere situaties. Misschien moet je wel voor een nieuwe baan tijdelijk ver reizen, maar weet je niet zeker of je contract verlengd gaat worden. Als je de auto slechts voor één of twee maanden nodig zal hebben, is shortlease een fijne optie.

Sommige mensen kiezen ook voor shortlease als ze willen weten hoe een nieuwe auto rijdt. Een proefrit van een half uur maken is vaak niet voldoende. Je weet immers niet hoe de auto functioneert in het dagelijks leven. Hoeveel boodschappen kan je er bijvoorbeeld in kwijt? Past de kinderwagen wel? Rijdt de auto fijn tijdens urenlang filerijden? Dit kan je enkel ondervinden als je een langere periode in de auto hebt rondgereden. Alleen dan kan je een weloverwogen beslissing maken. Dankzij shortlease is dit voortaan mogelijk!

Wanneer kan je beter kiezen voor private lease of huren?

Als je slechts voor enkele dagen of hooguit een week een auto nodig hebt, is het afsluiten van een shortlease contract waarschijnlijk veel te veel gedoe. Je wordt immers financieel gecheckt, je moet een contract tekenen en je zit ook nog eens een maand aan de auto vast. In dit geval is huren de slimste optie.

Twijfel je tussen een shortlease- of private lease contract? Bedenk dan goed hoe lang je gebruik wilt maken van de auto. Het is immers niet verstandig om jarenlang van een shortlease contract gebruik te maken. Private lease is namelijk op de lange termijn veel goedkoper. Vraag eventueel om advies bij een leasemaatschappij en bekijk of het mogelijk is om een shortlease contract na verloop van tijd in private lease over te zetten. Zo hoef je niet direct deze keuze te maken en kan je eerst kijken hoe een onzekere situatie zal verlopen.