zonvakanties mannen
Vakantie

Zonvakanties

2.69Kviews

In de zomer gaat een groot gedeelte van de Nederlanders op vakantie naar de zon. Een zonvakantie wordt vaak gelinkt aan een tropisch strand op een eiland met mooie palmen. Zonvakanties kun je eigenlijk overal houden, zolang je maar voldoende zon hebt! Het is ook prima mogelijk om een zonvakantie in eigen land te vieren. Bij het kiezen van een bestemming voor een zonvakantie is het vooral belangrijk dat je een plek uitkiest waar je graag heen wilt. Natuurlijk geldt dit ook voor het gezelschap waar je mee op reis gaat. Als je met het gezin op vakantie gaat dan is dit vaak een ander soort vakantie dan wanneer je met vrienden reist.

Lekker weg in eigen land

In Nederland zijn genoeg mogelijkheden om in de zomer te genieten van een zonvakantie. Als je houdt van kamperen dan kun je prima terecht op één van de vele duizenden campings die ons land rijk is. Natuurlijk is het ook mogelijk om een zonvakantie te houden in een hotel, een bed and breakfast of een bungalowpark. Als je toch het gevoel wilt hebben dat je echt weg bent, maar liever wel in Nederland blijft, boek dan een zonvakantie op één van de Waddeneilanden. De reis naar het eiland met de boot geeft je dan direct al een gevoel van een echte vakantie.

Naar het buitenland

Als je naar het buitenland gaat dan kun je ervoor kiezen om met de auto te reizen of met het vliegtuig te gaan. Een vakantie met de auto kan uitstekend als je gaat kamperen in Europa. Wil je dan een echte zonvakantie hebben dan kun je het beste naar het zuiden van Frankrijk of naar Spanje gaan. Ook Italië, Griekenland en Kroatië zijn landen die erg geschikt zijn voor een zonvakantie met de auto. Afhankelijk van het weer kun je natuurlijk ook in Duitsland, België of een ander Europees land terecht.

Met het vliegtuig

Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig op reis te gaan. Een voordeel van reizen met het vliegtuig is, dat je vaak binnen korte tijd op de plaats van bestemming bent. Je hoeft ook niet zelf te reizen en het enige dat je nodig hebt voor de reis is een koffer met kleding en toiletspullen. Vaak is het mogelijk om bij reisbureaus of online een zonvakantie te boeken met korting naar een zonnig eiland of ver oord. Vergeet dan niet de zonnebrandcrème mee te nemen!