Neo bitcoin
Internetmannentechnologyzakelijk

Neo crypto

2.71Kviews

NEO is tegenwoordig een van de grote spelers op de cryptomarkt. De NEO crypto heeft een flink team van ontwikkelaars en gaat behoorlijk veel samenwerkingen aan. NEO is de nieuwe naam voor de blockchain en bijbehorende cryptocurrency. Deze bijbehorende crypto’s stonden voorheen bekend als Antshares. NEO richt zich als cryptocurrency vooral op Aziatische landen als china.

Wat is NEO?

NEO is een digitale valuta en blockchain ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain. Sinds 24 juli 2017 draagt de munt deze nieuwe naam. Voor die tijd ging de munt door het leven als AntShares. De CEO van Onchain en NEO is Da Hong Fei.

Het NEO platform is enorm groot. Het grootste voordeel van het enorme platform is de ondersteuning voor smart contracts. Wat ervoor zorgt dat bedrijven toepassingen kunnen programmeren op de blockchain van NEO. Het team van NEO werkt al jaren aan de ontwikkeling van het platform en richt zich vooral op de markt van China en Azië. NEO is niet alleen een digitale valuta, maar is een volledig netwerk met veel functionaliteiten.Neo crypto

Kenmerken van NEO

NEO richt zich specifieker op een handelseconomie, waar bijvoorbeeld Bitcoin het doel heeft om als betalingssysteem te werken. NEO heeft een aantal kenmerken die aan de basis staan van dit doel. Hieronder meer over de kenmerken van NEO crypto.

Digitale activa

Voor het verhandelen van fysieke goederen en diensten is het nodig om de verkoopwaar te digitaliseren. Zo moet er een digitale kopie gemaakt worden van het product of de dienst die geleverd wordt. Dit digitale eigendom wordt vervolgens gekoppeld aan één of meerdere eigenaars.

Digital Identity

Met het identiteits systeem van NEO kunnen gebruikers van het e-Commerce netwerk zichzelf kenbaar maken. Dit is erg handig om vertrouwelijke ver(koop) te realiseren. De NEO whitepaper, die de technologie van NEO beschrijft, geeft aan dat er gedacht moet worden aan het gebruik van gezichtsherkenning, vingerafdrukken, SMS-berichten, spraakherkenning en andere veilige methoden als het gaat om identiteitsverificatie.

Smart Contracts

De Smart Contracts van NEO kan je zien als een soort van digitale koopovereenkomst van bijvoorbeeld een woning, maar dan de nét iets slimmere variant van deze overeenkomst. De Smart Contract bestaan uit een set van geprogrammeerde regels die automatisch kunnen worden uitgevoerd. De Smart Contracts zijn slimmer als andere overeenkomsten in de zin van dat deze automatisch gecontroleerd kunnen worden voordat de overdracht wordt gestart. Zo is de overdracht snel en veilig.

DApps

DApps zijn applicaties die geen eigendom zijn, geen ‘downtime’ kennen en niet afgesloten kunnen worden. DApps draaien op een blockchain. Bekende DApps zijn de Smart Contracts van NEO en de betalingsmogelijkheid van Bitcoin. Zo biedt de NEO blockchain derde partijen de mogelijkheid om eigen gedecentraliseerde toepassingen te ontwikkelen en uit te voeren.

Chinese Ethereum

NEO heeft veel gelijkenissen met de crypto Ethereum (ETH) en wordt daardoor ook vaak de Ethereum van China genoemd. Ethereum is ook een blockchain dat zich richt op het ontwikkelen van een decentrale economie.