gewrichten en botten gezond
Gezondheidmannen

Door dit blijven je gewrichten en botten gezond

1.93Kviews

Heb je steeds vaker het gevoel dat je moeilijk uit een stoel omhoog kan komen? Voelen je gewrichten stram aan en breken je botten snel? Dan is de kans groot dat enkele eiwitten in je lichaam niet voldoende werken. Hierdoor kan de balans tussen de aanmaak van het kraakbeen en vloeistof tussen de gewrichten verstoord raken. Hierdoor ondervind je vervelende pijntjes en een stram gevoel. Deze problemen kunnen meerdere oorzaken hebben. Vaak speelt je leeftijd een grote rol. Maar ook mensen die zwaar fysiek werk doen, topsporters zijn of overgewicht hebben, lopen het risico op gewrichtsproblemen. Je kunt deze klachten verminderen of zelfs voorkomen door het slikken van extra supplementen. Vooral curcumine forte is een echte aanrader. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Wat is curcumine precies?

Curcumine, voor veel mensen waarschijnlijk een zeer onbekende naam. Wat het precies is? De meeste mensen werkelijk geen flauw idee. Toch is het niet zo moeilijk als het klinkt. Curcumine is een stofje dat voorkomt in kurkuma. Het is een natuurlijk stofje dat wordt gewonnen uit de plant Curcumine longa. De wortels van deze plant worden gebruikt om kurkuma van te maken.

Kurkuma wordt ook wel als specerij gebruikt in buitenlandse gerechten, maar beschikt dus ook over veel voordelen voor de gezondheid.   curcumine

Welke invloed heeft curcumine op onze gezondheid?

Curcumine beschikt over talloze voordelen voor de gezondheid. Zo is deze o.a. van invloed op de gewrichten en botten. Hieronder zetten we alle gezondheidsvoordelen voor jou op een rijtje.

  • Ondersteunende functie bij gewrichten en botten. Curcumine is vooral enorm goed voor het ondersteunen van de gewrichten. Als je veel last hebt van gewrichtspijn, kan curcumine de uitkomst bieden. Dit helende effect treedt echter niet op als je slechts kleine beetjes kurkuma in je gerechten verwerkt. Pas vanaf 300 mg curcumine per dag, zal je effect moeten gaan merken. Daarom is het verstandig om extra supplementen met dit stofje te slikken. Ook voor sporters en mannen op leeftijd is het slikken van extra curcumine een verstandige keuze.
  • Heb je snel last van een droge of onrustige huid? Dan kan curcumine verlichting bieden. Dit stofje draagt bij aan een gezondere en stralende huid.
  • Curcumine versterkt het immuunsysteem.
  • Je lever heeft het altijd zwaar te verduren. Deze moet alle afvalstoffen in jouw lichaam verwerken. Ook alcohol wordt hier afgebroken. Ouderdom, overgewicht en een ongezond leven kunnen voor een vetophoping bij de lever zorgen. Door extra curcumine te slikken, ga je deze vetophoping tegen.
  • Curcumine stimuleert tevens de bloedsomloop. Ook de kwaliteit van het bloed gaat er op vooruit als je extra curcumine zal slikken.

Gewrichtspijn? Dat is vanaf nu verleden tijd!

Ervaar je veel gewrichtspijnen? Dan kan het slikken van curcumine zeker helpen. Dit stofje houdt de gewrichten soepel en voorkomt het stramme gevoel bij te lang zitten of te snel opstaan. Zorg er wel voor dat je dagelijks goed blijft bewegen, alleen dan kan curcumine bijdragen aan minder gewrichtspijn en een betere botaanmaak.