Gamen op je PC, wat zijn de nieuwste trends?
games

Gamen op je PC, wat zijn de nieuwste trends?

2.61Kviews

Tegenwoordig heb je ontzettend veel manieren om te gamen. Bij het ene systeem heb je dure soft- of hardware nodig, en bij de ander hoef je alleen verbonden te zijn met je wifi. De keuze is gigantisch. Iedereen, of in ieder geval veel, kennen vast nog wel de spelletjes op speeleiland.nl. Wij bij mannenaanrader in ieder geval wel. Uren lang achterelkaar Bomberman spelen. Dat waren nog eens tijden. Al heeft het platform niet meer de glorie wat het eerst had, browsergames worden nog steeds volop gespeeld. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van browsergames

Gamen zonder te downloaden

Heb je dat wel eens? Je hebt een leuk spel gevonden, klikt op download en vervolgens moet je 10 minuten wachten tot het programma kan opstarten. Daar gaat je pauzemomentje. Browsergames hebben dit probleem niet. Tenzij je onwijs traag internet hebt natuurlijk. Sinds kort worden er ook .io domeinen opgezet. Hier kan je Iogames op vinden. Maar, wat is een IO game? Is dat anders dan de vertrouwde Pc-games die we allemaal kennen?

Wat is een IO-game?

IO Games zijn een soort gratis realtime multiplayer online games die je in je browser kunt spelen zonder iets te hoeven installeren of een account aan te maken. Het eerste io spel was agar.io. IO is een domeinextensie die staat voor “Indische Oceaan” maar het is een favoriete domeinextensie van spelontwikkelaars omdat het ook staat voor “in / out”. Tegenwoordig heb je meer games zoals Slither. Dit spel doet ons bij mannenaanrader denken aan het spelletje Snake. Je speelt een kleine worm/slang en om groter en sterker te worden moet je lichtgevende orbes eten. Het doel is zo groot mogelijk te worden. Kijk wel uit dat grotere ‘’Slithers’’ je niet te pakken krijgen, die kunnen jou net zo goed opslokken als die orbes. De simpliciteit maakt het spel laagdrempelig voor iedereen. Ook wil je meteen je highscore proberen te verbeteren.

Conclusie, is een IO game wat voor jou?

We zeggen altijd maar zo; als je het niet hebt geprobeerd, weet je niet of het wat voor je is. Als je van simpele spelletjes houdt om tussen vergaderingen in te doen, is een IO game zeker een aanrader. Je bent geen tijd kwijt aan het installeren van de juiste software. Je gaat naar de site en je kunt meteen beginnen.