De perfecte barbecue avond
mannen

De perfecte barbecue avond

1.04Kviews

Nu de dagen langer worden, het weer warmer en de zomer steeds dichterbij komt is het alweer tijd om de barbecue tevoorschijn te halen. Wat is er nou beter dan een avond tafelen en BBQ’en met vrienden of familie? Precies, niet zo veel. Toch moet de perfecte BBQ avond wel aan een aantal voorwaarde voldoen. Hieronder zijn drie manieren uitgelegd waarmee jij ervoor zorgt dat je de perfect BBQ geeft.

Zorg voor variëteit

Als je die barbecue dan toch uit de schuur hebt gehaald en de tijd hebt genomen om de kolen te verwarmen, wil je natuurlijk wel optimaal gebruiken maken van de gelegenheid. Houd het daarom niet bij een geringe verscheidenheid aan producten maar varieer lekker. Zo zorg je ervoor dat iedereen z´n favoriete stukje vlees, vis of groente kan eten, maar ook nieuwe dingen uit kan proberen. Je wilt immers niet dat je het na de eerste ronde al gezien hebt omdat je de ronde erna weer hetzelfde voorgeschoteld krijgt. Je kan zelf de boodschappen doen en bepalen wat lekker is, maar soms biedt een BBQ-pakket ook een uitkomst. De porties zijn perfect om te delen en de kans dat er eten over is en weggegooid moet worden is kleiner. Met de zomer in aantocht zullen de winkels binnenkort misschien al pakketten aan gaan bieden zodat je optimaal kan genieten van het zonnige weer. Tot die tijd is een pakket voor een winter BBQ de perfecte uitkomst.

Lekkere bijgerechten

Een goede barbecue is natuurlijk niet compleet zonder bijgerechten. Saus is misschien niet helemaal een bijgerecht maar absoluut onmisbaar bij dat heerlijke stukje vlees, vis of groente. Stem de sauzen dan ook goed af met wat er op de barbecue gegooid wordt. Naast de saus mogen salades en brood absoluut niet missen. Dit vult het vlees goed aan en zorgt ook voor wat variatie op tafel. Dit is niet alleen lekker voor bij het vlees maar ook voor tussendoor. Zo kan je tijdens het wachten op het vlees toch lekker doortafelen en hoef je niet bang te zijn dat je maag weer begint te knorren. Ook kan het de perfecte uitkomst bieden voor gasten die minder van vlees en vis houden, maar toch graag bij de BBQ aanwezig zijn.

Low en slow

Mocht je nou echt willen uitpakken voor de BBQ dan kun je ook voor een groter stuk vlees gaan. Begin in dat geval eerder op de dag met het verwarmen van de kolen en geef het vlees ruim de tijd om te garen. Low en slow. Dat wil zeggen, een lage temperatuur voor een lange tijd. Niet alleen zullen de gasten onder de indruk zijn van het vlees en de moeite die je er in hebt gestoken, het smaakt ook nog eens heerlijk. Door de langere bereidingstijd krijgt het vlees een merkbare rooksmaak en een krokante korst. Het vlees wordt bovendien ontzettend mals en sappig. De low en slow methode is de perfecte manier om een showpiece op tafel te zetten en echt indruk te maken.