mannenModezakelijk

Finishing touch van elke zakelijke outfit: zo kies je geschikte schoenen!

1.46Kviews

Menig manager ergert zich aan de schoenstijlen die zij voorbij zien komen. In steeds meer werkomgevingen houdt het personeel zich minder goed aan de voorgeschreven regels. Laten we eerlijk zijn: op afgetrapte sneakers op de werkvloer staan is toch echt een absolute no-go? Ben jij iemand die steeds worstelt met het soort schoenen wat hij moet dragen op de werkvloer? En lukt het je maar niet om de juiste look te vinden? Om jou een handje op weg te helpen, hebben wij een aantal gangbare zakelijke schoenstijlen voor je op een rijtje gezet. Tips om te gebruiken en wellicht te delen met collega’s die met het zelfde probleem worstelen.

Veterschoenen

Veterschoenen kunnen eigenlijk altijd. En nee, daarmee bedoelen we niet de afgetrapte sneakers waar je dagelijks op loopt. We bedoelen hiermee prachtige, casual en toch chique schoenen. De veters staan wat verder uit elkaar en ze hebben een moderne en chique look over zich. Veterschoenen passen eigenlijk onder iedere zakelijke outfit. Probeer wel een schoen uit te zoeken met een bijzondere neus. Ga niet voor een lompe brede neus, maar kies voor een spits of rond exemplaar. Zo krijgen de schoenen direct een geheel andere uitstraling. Het kleurenadvies is duidelijk, houd het rustig en klassiek.

Veterschoenen zakelijk

Boots

Heren boots zijn helemaal hot bij de moderne zakelijke man. Ze zijn zowel leuk om casual te dragen bij een alledaagse outfit als te combineren met de zakelijke look. Hierdoor zijn ze uitermate gemakkelijk te dragen, te combineren en verder te stylen. Veelzijdigheid ten top! De meest moderne variant bij de heren zijn de ‘Chelsea boots’. Dit zijn makkelijke instappers met een geweldige uitstraling, Stoer, modern, gemakkelijk aan te trekken en ze voelen aan als een tweede huid. Met een hoog draagcomfort en prachtige uitstraling is het natuurlijk geen wonder dat ze zo populair zijn.

Er zijn natuurlijk ook heren boots verkrijgbaar met veters. Bedenk wel dat deze wat klassieker ogen en, indien ze niet op de juiste manier worden gedragen, ze ook nog eens een wat lompe uitstraling aan je outfit kunnen geven. Ons advies is dan ook altijd: passen, passen en nog een passen. Waarschijnlijk niet je grootste hobby, maar wel heel belangrijk. Neem daarom een pak mee naar de schoenenwinkel en pas de schoenen met het pak aan. Geen zin om een geheel pak aan te trekken in de winkel? Bestel ze dan online, zodat je ze eenvoudig thuis kunt passen.

Instappers

Instappers, ook wel loafers genoemd, zijn overwegend beschikbaar in klassieke kleuren als blauw, zwart en bruin. Dit zijn geweldige herenschoenen die echt al heel wat jaren op de markt verkrijgbaar zijn. Ze worden ook al een geruime tijd als zakelijke schoenen ingezet. Sterker nog, de meeste oudere heren hebben nog wel een traditioneel exemplaar ergens in de kast liggen. Geen wonder. Ze zien er namelijk geweldig uit én beschikken ook nog eens over een zeer hoog draagcomfort. Loafers zijn een tijdje uit beeld verdwenen, maar inmiddels maken ze weer hun rentree. Gelukkig maar, want deze schoenen kunnen altijd én onder ieder pak!

Instappers