4 tips kopen badkamer
mannenwonen

4 tips bij het kopen van een nieuwe badkamer

3.05Kviews

Een badkamer kopen, de meeste mensen doen dit slechts enkele keren in hun leven. Heel vreemd is dat ook niet, want een badkamerverbouwing vraagt om een flinke investering en zorgt voor veel ongemakken. Niet alleen qua tijd en inspanning moet je veel inleveren, maar het is ook zeer onhandig als je enkele weken geen gebruik van de ruimte kunt maken. Daarom is het belangrijk dat de verbouwing zo spoedig mogelijk verloopt. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Waar moet je aan denken bij toiletten kopen? Welke tegels passen bij de ruimte? Kies je voor een bad of douche? Neem goed de tijd om te bedenken wat je in de badkamer wilt hebben. Wij hebben alvast 4 tips voor jou op een rijtje gezet.

1.         Stel een budget vast

Voordat je gaat beginnen is het eerst belangrijk om een duidelijk budget op te stellen. Een nieuwe badkamer is immers een flinke uitgave en je wilt niet meer geld uitgeven dan nodig is. Zonder vast budget is de kans groot dat je meer kwijt bent dan eigenlijk mogelijk is. Hierdoor kom je voor nare financiële verrassingen te staan en dat wil je uiteraard voorkomen. Tijdens het opstellen van een budget is het belangrijk om ook met de aanschaf van materialen en arbeidskosten rekening te houden. Zelfs kleine dingetjes zoals het kopen van schroeven of spijkers kunnen flink in de papieren lopen als je dit niet van tevoren gebudgetteerd hebt.

2.         Beschikbare ruimte

Ben je verliefd geworden op een mooi hangtoilet van Douche Concurrent? Bekijk dan eerst of het mogelijk is om deze in jouw badkamer te plaatsen. Vaak zien we dat mensen klakkeloos sanitair en badkamermeubels aanschaffen. Het zal vast wel passen is dan het veelgehoorde argument. Helaas gebeurt het ook maar al te vaak dat het niet past en dat levert geen fijne situaties op. Bekijk daarom eerst over hoeveel ruimte je beschikt. Meet de ruimte zorgvuldig op en ga dan pas shoppen. Zo voorkom je miskopen.

toiletpot-hangend

3.         Doe inspiratie op

De badkamerwereld is ontzettend divers. Je vindt badkamermeubels en sanitair in alle soorten en maten. Er is daardoor altijd wel een stijl die bij jou en je woning past. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je een beetje oriënteert op de markt. Wat is er precies verkrijgbaar? Welke kleurkeuzes en mogelijkheden zijn er? Dankzij bekende apps zoals Pinterest is het tegenwoordig een stuk eenvoudiger om snel inspiratie op te doen. Je kunt uiteraard ook een bezoekje aan een woonboulevard brengen. Laat je verrassen door alle verschillende mogelijkheden, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken!

inspiratie badkamer

4.         Hou rekening met de leefsituatie

Voor het kiezen van de juiste sanitair en badkamermeubels is het belangrijk om rekening te houden met de leefsituatie. Zijn jullie een druk gezin? Dan is de kans groot dat het iedere ochtend spits is om de badkamer te gebruiken. Dan kan een dubbele wastafel en extra opbergruimte zeker van pas komen. Wanneer jullie slechts met z’n tweetjes zijn, kan je natuurlijk voor hele andere dingen kiezen. Hou rekening met de persoonlijke wensen van ieder gezinslid, zo is de nieuwe badkamer gegarandeerd een succes.