Houten plantenpot voor binnen
Gezondheidwonen

Houten plantenpot voor binnen? Voor welke plantenpot kies jij?

2.76Kviews

Planten zijn de ideale toevoeging binnen ieder interieur. Ze laten een interieur letterlijk leven en brengen meer kleur en sfeer in de brouwerij. Het kiezen van dé perfecte kamerplant is echter niet eenvoudig. Het aanbod is enorm. Wanneer je eindelijk de juiste keuze hebt gemaakt, kom je echter tot de conclusie dat je nog helemaal niet klaar bent. De plant moet immers ook van een mooie pot worden voorzien. Een mooie pot… al gauw valt jouw oog op een geweldige houten plantenpot voor binnen. Deze complimenteert de natuurlijke uitstraling perfect en geeft jouw woning net dat beetje extra’s. Maar hoe weet je of dit de juiste keuze is? Waar moet je op letten als je nieuwe plantenpotten aanschaft? Voor welke grote plantenpot kies jij?

Houten plantenpot: hoe belangrijk is de materiaalkeuze?

Hout speelt al tijden een belangrijke rol binnen de huidige woontrends. Natuurlijke elementen zijn anno 2019 nog nooit zo belangrijk geweest. Wanneer je kiest voor een houten plantenpot, kan je er dan ook bijna vanuit gaan dat jouw keuze nooit verkeerd kan zijn. Bedenk echter wel dat het materiaal van de pot een allesbepalende rol speelt in zijn uitstraling binnen jouw interieur. Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling kan hout uiteraard een belangrijke rol spelen, maar bekijk ook eens keramieken plantenpotten. Keramiek is een handgemaakt natuurproduct dat extra veel warmte geeft en over een unieke uitstraling beschikt.

houten plantenpot materiaalkeuze
copyright chicplants.com

Ben je echter meer op zoek naar een zakelijke uitstraling voor de interieurbeplanting op kantoor? Kies dan voor kunststof. Dit is ook een geweldig materiaal voor strakke en moderne interieurs.

Formaat

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je rekening houdt met het formaat van de door jou gekozen kamerplant. Hou daarom rekening met de grootte van de plant en hoe groot de plant nog kan worden. Zo weet je zeker dat je de komende tijd over een geschikte plantenpot beschikt. De pot mag best iets groter zijn dan je plant, daar groeit hij in de meeste gevallen wel in, maar overdrijf dit ook niet. Een té grote pot kan ervoor zorgen dat plant wegvalt. Hierdoor geniet je wel van de uitstraling van de plantenpot, maar is de plant ver te zoeken. Dat zou uiteraard zonde zijn.

Houten plantenpot
copyright chicplants.com

Kleur

Kamerplanten kopen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Daar waren we inmiddels wel achter. Maar wist je ook dat het kopen van plantenpotten enorm lastig kan zijn? Je moet niet alleen rekening houden met de materiaalkeuze, de formaat van de plant en de vorm of de stijl van de pot, maar ook de kleur is van essentieel belang. Tegenwoordig zien we potten in alle soorten en maten. Ook het kleuraanbod is immens groot. Natuurlijk kan je hierbij vooral afgaan op je eigen smaak. Maar hou ook in je achterhoofd welke kleuren bij jouw huidige interieur passen en of deze matchen met de plant naar de keuze. Zeker als de plant uiteindelijk gaat bloeien, is het belangrijk om de kleur goed te matchen. Je wilt immers niet dat de bloemen straks ‘vloeken’ met de kleur van de pot.