Peaky Blinders-look
mannenModewonen

Ga voor de Peaky Blinders-look

6.62Kviews

We kunnen er niet om heen dat de mannen van de hitserie Peaky Blinders een behoorlijk goede smaak voor stijl hebben. Mocht er niet meteen een belletje gaan rinkelen: deze Britse historische dramaserie gaat over een criminele bende uit Birmingham die kort na de Eerste Wereldoorlog actief is. Van klassieke hoed tot donkere lange jas. Vandaag de dag kunnen we nog hoop leren van deze (on)bewuste mode-mannen.

1. Hat

In de modewereld noemen we dit een New boy’s cap. Het is een iets bollere versie van de flat cap. Deze caps ontstonden in de jaren 20 in Amerika, waarna ze al snel overwaaiden naar Groot Brittannië en Europa. Ze werden al snel populair onder de arbeidersklasse. Nu zien we de petten opnieuw opduiken in het straatbeeld. Terecht, want het blijft een prima te combineren pet. Of je nu voor chique of juist een speelse look gaat. Ga voor een échte peaky blinders-exemplaar en kies voor wol. Of wil je liever een hedendaagse cap? Dan kun je ook voor een denim-exemplaar gaan.

2. Coat

Geen Peaky Blinder die zonder zijn lange, donkere wollen jas de deur uit gaat. Ga voor de geruwde variant als je voor de klassieke look kiest. De kleuren grijs, navy-blauw of zwart maken van jou een echte Peaky Blinder. Liever wat meer ingetogen? Een jas met een kleine revers maken de jas minder sprekend dan opstaande revers of een double breasted model. Even niet helder wat revers zijn? Dit zijn de stukken van de jas aan de voorkant die zijn teruggevouwen. En zitten vaak in het verlengde van de kraag.

3. Suit & Gilet

Onder zo’n mooie coat draag je natuurlijk een 3-delig herringbone of Donegal tweed heren kostuum. Deze zijn gemaakt van zware en grove materialen, heel anders dan bijvoorbeeld Italiaanse merken. Deze zijn vaak gemaakt van gladde stoffen en hebben slankgesneden snits.

Als echte Peaky Blinder mist er nog een essentieel onderdeel aan jouw kostuum: een gilet. Kies een gilet dat in dezelfde stijl als je pak is, of ga juist voor een compleet andere donkere kleur zodat er een mooi contrast ontstaat. Je jasje mag je trouwens open dragen, zodat je gilet goed zichtbaar is.

4. Pocket watch & bow tie

Ga je voor deze stoere look? Laat dan je smartphone en -watch vooral diep in je zak of onder je tweedjasje, want dat doet natuurlijk afbreuk aan je klassieke outfit. Sterker nog, in die tijd droegen de echte heren een pocket watch. Kroon jezelf dus tot stijlicoon en kies voor een zilveren of goud exemplaar. Sinds de hitserie is er een run op deze vintage-items. Maar gelukkig zijn er ook heel mooie hedendaagse zakhorloges te koop.

Als je kijkt naar de heren van Peaky Blinders dan zie je dat ze allemaal een das of bow tie dragen. Een klassieke aanvulling op jouw PB-outfit. Kies bijvoorbeeld een gehaakte das of ga voor een strik in subtiele kleuren en prints, zoals donkerblauw en -rood.peaky blinders365 dagen Peaky Blinders

Wil jij ook in de zomer voor deze klassieke look gaan? Kies dan voor een korte broek van tweed, pantalon of een luchtig overhemd met eventueel korte mouwen. Maak het af met de juiste heren accessoires en strik een goede das. Zo kun je zelf zonder de befaamde warme tweedjas als bendelid look-a-like door het leven.

Op zoek naar jouw PB-outfit? Maar met een beetje luxe van nu? Shop dan jouw outfit online bij highclassfashion.nl!