3 tips voor een snelle en nette scheiding
mannenvrouwen

3 tips voor een snelle en nette scheiding

1.15Kviews

Scheiden is natuurlijk niet het eerste waar je aan dacht toen je het ja-woord tegen jouw geliefde zei. Trouwen doe je uit de overtuiging dat je voor altijd bij elkaar kunt blijven. Helaas lopen tegenwoordig veel huwelijken stuk. Vaak is hier niet eens een schuldige aan te wijzen. Je groeit uit elkaar of bent simpelweg iets minder goed voor elkaar gemaakt dan verwacht. Als er iets is wat je wilt vermijden tijdens deze al zeer heftige gebeurtenis, dan is het wel strijd tussen jou en je (ex-)partner. Daarom is het goed om vooral rustig te blijven en jezelf zorgvuldig in te lezen. Alleen dan is er ruimte voor een snelle en nette scheiding, waardoor jullie gewoon met elkaar door één deur kunnen blijven gaan en de scheiding moeiteloos wordt geregeld. Hier zijn 3 tips die jou hierbij kunnen helpen.

1.      Schakel hulp in

Je staat nooit alleen in een scheiding. Al voelt dat soms wel zo. Het is een zeer heftige gebeurtenis en de emoties vliegen waarschijnlijk alle kanten op. Besef dan goed dat er enorm veel hulpkanalen zijn waar je terecht kunt. Hiermee ontdek je niet alleen de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de scheiding en wat jij kunt doen om problemen te voorkomen, maar weet je ook zeker dat er een onafhankelijk persoon meekijkt naar de gemaakte afspraken.

Feit blijft dat mensen bij een scheiding vooral uit hun emoties handelen. Hierdoor missen ze het volledige overzicht. Door iemand in te schakelen die verder van de situatie afstaat, weet je zeker dat de juiste keuzes worden gemaakt.

Ga daarom op zoek naar een mediator bij jou in de buurt en zorg ervoor dat deze beide partijen helpt en te woord staat. Zo weet je zeker dat geen van beide in een ongunstig daglicht wordt gesteld. Scheidingsmediation harderwijk helpt je hier graag mee, maar er zijn natuurlijk ook andere mediators mogelijk. Geheel afhankelijk van jouw woonplaats.

2.      Denk aan de kinderen

Hebben jullie kinderen? Dan zijn zij het belangrijkste onderwerp tijdens de scheiding. Voor kinderen is scheiden een ontzettend heftige gebeurtenis. Ze kunnen kampen met angsten of voelen zich onbegrepen. Bovendien missen ze de tijd dat hun ouders nog samen waren. Daarom is het belangrijk om alle strijd opzij te zetten als het op de kinderen aan komt. Bespreek ook nooit frustraties over je (ex-)partner met je kinderen en spreek nooit slecht over hun mama. Maak daarnaast ook duidelijk dat het zeker niet de schuld van je kind(eren) is dat jullie gaan scheiden.

3.      Neem de tijd

Natuurlijk wil je het liefst dat de scheiding zo snel mogelijk rond is en al het papierwerk achter je ligt. Het opstellen van een goed convenant neemt echter tijd in beslag. Laat je daarom zeker niet al te veel opjagen en neem gerust de tijd om eventueel samen met een mediator of advocaat het convenant te bekijken en waar nodig aanpassingen te maken. Als je nu goede afspraken maakt, scheelt dat een hoop frustratie en miscommunicatie in de toekomst met je ex-partner.