refurbished telefoon
mannentechnologyvrouwenzakelijk

Tijd voor een nieuwe telefoon? Kies voor refurbished

1.25Kviews

Loopt jouw telefoon abonnement binnenkort af en wil je niet meer aan zo’n duur contract vastzitten? Dan kan het voordelig zijn om een simonly abonnement af te sluiten. Maar dat kan natuurlijk alleen als jouw telefoon nog wel even mee kan. Is jouw telefoon eigenlijk aan vervanging toe, maar wil je hier niet de hoofdprijs voor betalen? Dan is een refurbished telefoon misschien wel iets voor jou!

Wat betekent refurbished?

Een refurbished smartphone is al eens gebruikt, maar deze wordt voor de verkoop wel eerst helemaal gecontroleerd en opgeknapt waar nodig. Het verschil met een refurbished telefoon en een tweedehands is dat refurbished apparaten worden gecontroleerd op belangrijke punten, waardoor de kwaliteit van een refurbished smartphone dichter in de buurt komt bij een nieuwe telefoon dan een tweedehands smartphone. De term refurbished staat verbonden met iPhone en steeds meer iPhone gebruikers kiezen daarom ook voor een refurbished iphone om zo toch op een goedkopere manier een iPhone te bemachtigen.

Hoe is de kwaliteit van refurbished smartphones?

Doordat refurbished smartphones volledig gereviseerd worden en bepaalde onderdelen vervangen worden waar nodig vóórdat ze verkocht worden, hoef je je geen zorgen te maken om de kwaliteit van jouw refurbished toestel. Vaak kun je met refurbished ook nog kiezen uit verschillende condities waar de telefoon zich in bevindt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit normaal, goed en zeer goed/als nieuw. Elke conditie heeft dan wel een andere prijsklasse, maar met een goed en/of zeer goed toestel kun je zeker nog veel plezier beleven! Ga je voor een lagere conditie, kan het bijvoorbeeld zijn dat je een krasje op de telefoon kunt vinden, terwijl je dit bij een zo goed als nieuw toestel niet zult vinden.

De voordelen van een refurbished smartphone

Als je een refurbished telefoon gaat aanschaffen, is het altijd fijn om te weten wat de voordelen zijn. Naast dat het je een hoop geld gaat besparen, namelijk al snel 20% ten opzichte van een nieuwe smartphone, zijn er nog een aantal andere voordelen aan verbonden. Zo heb je bijvoorbeeld met een refurbished toestel gemiddeld 24 maanden garantie en wordt de telefoon eerst volledig gecontroleerd. Iets wat bij een tweedehands toestel niet aan de orde is. Daarnaast is de aankoop een stuk veiliger dan bijvoorbeeld van een particulier op Marktplaats. De aanbieders van refurbished smartphones zijn namelijk bekend en daarbij heb je een wettelijke bedenktijd én recht om het product terug te sturen wanneer je niet tevreden bent. Als laatste voordeel draag je een steentje bij aan het milieu, omdat het maken van een nieuwe smartphone 16 kg aan CO2 kost.