Parkeren Den Haag waar moet je op letten
AlgemeenVakantie

Parkeren Den Haag: waar moet je op letten?

1.86Kviews

Staat er binnenkort een bezoekje aan het prachtige Den Haag op het programma? Dan zoek je natuurlijk ook naar een veilige en bovenal betaalbare plek om jouw auto te parkeren. Parkeren Den Haag heeft echter toch al gauw het imago heel duur te zijn. Maar is dit wel terecht?

Parkeren in een centrum zal uiteraard altijd een stuk duurder zijn dan in een gewone woonwijk in jouw eigen dorp. Dat komt met name doordat er enorm veel mensen zijn die het centrum willen bezoeken en het geld kost om al deze auto’s te bewaken. Bovendien hoopt men zo ook de stroom met auto’s in de weekenden ietwat te beperken of in elk geval te verdelen, zodat de garages niet overvol zullen raken. Wanneer jij een dagje naar Den Haag wilt, is het dan ook belangrijk om van tevoren de verschillende parkeermogelijkheden te bekijken. Maar waar moet je dan precies op letten? In dit artikel zetten we een aantal belangrijke zaken op een rijtje.

Parkeren in een woonwijk

Ben je van plan om op bezoek te gaan bij familie of vrienden in Den Haag en moet je daarom in een drukke woonwijk parkeren? Vraag dan van tevoren of hier betaald parkeren geldt. Dit is meestal wel het geval. Zeker wanneer je in het weekend langskomt. Houd hier dan ook rekening mee, zodat je eventueel wel voldoende kleingeld meeneemt. Gelukkig is het in de meeste gevallen tegenwoordig ook mogelijk om met de pinpas te betalen, maar het is toch goed om het zekere voor het onzekere te nemen.

Ben je van plan om een dagje te winkelen in Den Haag en denk je slim te zijn door je auto in een woonwijk te plaatsen en zo minder geld te betalen? Houd er dan rekening mee dat je in veel gebieden niet langer dan enkele uren kunt staan (mits je over een parkeervergunning beschikt). Ga dan ook niet met een gerust hart winkelen, want de kans bestaat dat je auto weggesleept is of in de wielklemmen staat wanneer je weer terugkomt. Dat zou pas echt een domper zijn.

Ga op zoek naar een betaalbare parkeergarage

Parkeren in Den Haag is niet altijd even voordelig. Zeker niet wanneer je voor de bekende parkeergarages dicht bij het centrum kiest. Het is natuurlijk fijn dat je niet heel ver hoeft te reizen om bij het centrum uit te komen, maar het kost je wel al gauw tientallen euro’s. Soms ben je voor slechts enkele uurtjes al bijna dertig euro kwijt. Zonde natuurlijk! Daarom is het beter om van tevoren research te doen en niet voor de eerste garage te kiezen die je tegenkomt als je het centrum binnenrijdt. Dat kan je enorm veel geld schelen.

De meest betaalbare parkeergarages zijn de garages die iets verder van het centrum gelegen zijn (dat betekent vaak ongeveer 10 minuutjes lopen) en een wat minder bekende naam hebben. Kiezen voor dit soort garages bespaart je soms tientallen euro’s op een hele dag. Zeker de moeite waard dus. Dan kan je je dag tenminste nog eens afsluiten met een lekker drankje op een terras. Dat is beter dan dit in de parkeerautomaat storten!