Dit zijn de belangrijkste musthaves in iedere mancave
mannenwonen

Dit zijn de belangrijkste musthaves in iedere mancave

961views

De mancave is dé plek waar je als man even volledig tot rust kunt komen. En dat is hard nodig. Doordeweeks werk je ontzettend hard om je steentje financieel bij te dragen aan het gezin. Daarnaast breng je ook nog eens de nodige tijd door met de kinderen en je partner. Oh, vergeet ook je sociale leven en afspraken met de (schoon)familie niet. Voordat je het weet, verlies je jezelf uit het oog. Een mancave is dan de perfecte plek om weer even bewust tijd voor jezelf vrij te maken. Toch is een mancave anders dan een ruimte voor jezelf.

Veel mannen beschikken over een ruimte waar ze even alleen tijd in kunnen doorbrengen. Hier kan ook de slaapkamer en badkamer voor worden gebruikt. Een mancave is dan ook volledig anders. Het is een walhalla voor de moderne man. Hier vind je het fundament om volledig tot rust te komen. Je hobby’s uit te oefenen en even wat me-time te creëren. Overtuigd? De onderstaande musthaves mogen in elk geval niet ontbreken bij het bouwen van jouw eigen mancave.

Karaf met whisky

Whisky is het ultieme mannendrankje. De meeste mannen kunnen hier dan ook enorm van genieten. Een lekker glaasje whisky na het werk is soms nét wat je nodig hebt om je hoofd leeg te maken en het gevoel van thuiskomen te ervaren. Natuurlijk kan je simpelweg een fles whisky in je mancave plaatsen, maar het is nog leuker om deze op een leuke manier tentoon te stellen. Bijvoorbeeld met een prachtige karaf. Een karaf wordt op de eerste plaats natuurlijk gebruikt om whisky in te bewaren, maar geeft de mancave ook direct een uitstraling van luxe en klasse. Vergeet ook geen ijsblokjesmachine te installeren, zodat je jouw favoriete drankje altijd heerlijk gekoeld kunt drinken!

ijsblokjesmachine

Koelkast

Je wil natuurlijk heel wat uren in jouw eigen mancave kunnen doorbrengen. Dat betekent dus ook dat je niet om de haverklap naar de woonkamer wilt om een drankje of een snack te pakken. Dit doet immers afbreuk aan de totale ervaring van me-time. Daarom is het slim om indien mogelijk een kleine koelkast te installeren en ook voldoende ruimte voor snacks te maken. Zo heb je alles bij de hand voor een paar uur ongegeneerd genieten.

Comfortabele bank en goede televisie

Ook een comfortabele bank is iets wat niet mag ontbreken in een mancave. Gelukkig kan je deze zo duur maken als je zelf wilt. Er worden tweedehands heel veel verschillende bankstellen aangeboden. Zo beschik je voor weinig geld over een zeer comfortabele bank. Wees niet bang, het hoeft echt geen gigantische bank te zijn. Kies bij voorkeur voor een tweezitter (deze past in vrijwel iedere ruimte) en combineer deze met een praktische poef. Zo kan je toch nog lekker languit liggen en kost het je weinig ruimte én geld.

Vergeet naast een comfortabele bank ook niet om een goede televisie aan te schaffen. Ideaal om je spelcomputer op aan te sluiten of om simpelweg je favoriete series onder het genot van een drankje en een heerlijke snack te kijken. Dat is pas écht genieten.