Eerder lening vrij door oversluiten van bestaande lening
zakelijk

Eerder lening vrij door oversluiten van bestaande lening

432views

Wil je maandelijks graag vele kosten besparen, omdat je nu vast zit aan een dure lening? Dan kun je ervoor kiezen om je lening over te sluiten. Een lening oversluiten zorgt ervoor dat je een goedkopere lening kunt hebben, met een kortere looptijd én lagere rente. Dit zorgt ervoor dat je eerder lening vrij bent dan bij je voorgaande lening die je hebt afgesloten. Naast dat je een lening kunt oversluiten bij een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, kan dit ook worden gedaan bij uitstaande schulden. Denk hierbij aan een schuld die je hebt staan bij een creditcardmaatschappij of een webshop. Voordat je een lening wilt gaan oversluiten, is het belangrijk om uit te rekenen hoeveel geld je kan besparen.

Leningen samenvoegen voor meer overzicht

Als je hebt besloten om je lening te willen oversluiten, dan is het zaak om allerlei geldverstrekkers te gaan vergelijken. Hierin kun je natuurlijk kijken naar een lage rente en een korte looptijd. Maar is een lening oversluiten in jouw geval wel de moeite waard? Om deze reden is het belangrijk dat je uitrekent hoeveel geld je kan besparen. Heb je veel leningen openstaan en vind je het lastig om hierin een goed overzicht te houden? Dan kun je ervoor kiezen om verschillende leningen samen te voegen. Het samenvoegen van leningen zorgt ervoor dat je straks meer overzicht hebt over de betreffende lening én een lagere rentelast hebt. Het samenvoegen van leningen kan zowel bij een doorlopend krediet als een persoonlijke lening.

Waarvoor leen jij geld?

Als je een lening oversluit, dan kun je natuurlijk nog steeds gebruik maken van deze lening. Het doel waaraan jij het geleende geld wilt besteden is volledig jouw keuze. De een kiest ervoor om het geld te besteden aan een verbouwing van zijn of haar woning. De ander wilt al een lange tijd een rondreis maken en kan deze droom door middel van een lening waarmaken. Ook kun je een lening afsluiten voor praktische redenen. Denk aan werk waarvoor je een rijbewijs nodig hebt. Niet iedereen is in staat om een rijbewijs volledig te bekostigen en het zou jammer zijn als je de baan niet kunt aannemen omdat je geen rijbewijs hebt. Hetzelfde geldt voor school. Je zult schoolgeld moeten betalen maar ook andere bijkomende kosten, zoals een goede laptop en boeken.

Bespaar ontzettend veel geld

Maar wat is nou eigenlijk de belangrijkste reden waarom je een lening zou oversluiten? Dit is namelijk niet alleen de kortere looptijd die je erdoor realiseert. De voornaamste reden is dat je met het oversluiten van een lening ontzettend veel geld kunt besparen. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier eens naar te gaan kijken. Weet je niet zo goed of jij wel in aanmerking komt voor het oversluiten van een lening? Dan kun je altijd in gesprek gaan met verschillende aanbieders. Op deze manier weet je goed waar je aan toe bent en kun je gaan afwegen of deze keuze voor jou geschikt is.