Algemeenmannen

Boblijn en de andere haartrends van 2022

769views

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van haarmode, zoals de boblijn. 2022 is geen uitzondering op de regel. Nu de zomer er weer aankomt hebben veel mensen behoefte aan een vlot en los kapsel. Maar welk kapsel ga je dit keer aan je kapper vragen? Het is hoog tijd om de kapsels van dit jaar te bespreken! Alles kan en mag dit jaar, zoals lange lokken met laagjes of ultrakort haar dat opgesmukt wordt met wat accessoires. Er zijn allerlei haarstijlen die je kunt uitproberen, zoals de boblijn. Dit is een kort en pittig kapsel die nooit helemaal uit de mode is geweest, maar vooral dit jaar zie je hem steeds vaker voorbij komen. En dat is ook niet vreemd, want het is hartstikke trendy! Je kunt dit kapsel met verschillende stijlen combineren, wat een van de redenen is dat hij zo populair is. 

Een ander kapsel die helemaal hot is in 2022 is de mixie. De mullet is weer helemaal terug van weggeweest. Steeds vaker zie je dit kapsel op straat gecombineerd met een pixie haircut. De mixie is een hartstikke stoer kapsel waarbij de achterkant van het haar lang gehouden worden en de voorkant juist erg kort geknipt wordt. Supersterren Miley Cyrus en Demi Lovato zetten de trend al, halen ze jou ook over? Verder zijn baby brads in 2022 erg in de mode. Op de catwalks en modeshows van dit voorjaar was deze haarstijl al vaak te zien, maar ook op TikTok zie je hem vaak. Baby braids zijn ultra dunne vlechtjes die in de voorste plukken van het haar worden aangebracht. Je krijgt een makkelijke, maar speelse look die je prima in de zomer kunt dragen. Deze haarstijl heb je al kunnen zien bij sterren zoals Kylie Jenner, Hailey Bieber en Dua Lipa. 

Claw clips, steil haar en meer

Voor de fans van Marie Claire is er goed nieuws: de zogenaamde claw clip is weer helemaal hot in de zomer van 2022. Wanneer het warm wordt buiten weten we vaak niet wat we moeten doen met die ellenlange lokken die maar wat liggen te zweten in onze nek. De claw clips zijn dan ideaal, want met deze handige clip steek je je haar makkelijk op en zie je er ook nog eens hartstikke hip uit. Past bij elke gelegenheid.

Ook steil en sleek haar is weer helemaal in de mode. Is stijl haar niet wat saai? Echt niet! Lange, steile lokken zijn weer helemaal in. Als je van jezelf al steil haar hebt, dan kun je het lekker los laten hangen om een nonchalante look te krijgen. Als je geen steil haar hebt, dan kun je deze look makkelijk voor elkaar krijgen door een stijltang te gebruiken, maar zorg er ook voor dat je je haar goed beschermt tegen de hitte. Want je wilt je haar natuurlijk niet beschadigen. Een andere haarstijl die weer in is naast de traditionele boblijn is de korte bob. Dit kapsel is ideaal voor wanneer het heet is in de zomer. De korte bob is nog korter dan de klassieke boblijn. Dit jaar zie je hem vooral op kaaklengte en geen centimeter langer. Tijdens de zomer zul je in ieder geval geen last hebben van een zweterige nek! Je kunt hem zowel steil maken of juist een krultang gebruiken voor wat slagen.

Lange krullen zijn weer terug van weggeweest

Behalve de korte boblijn en de traditionele boblijn kun je anno 2022 ook nog prima aankomen met lang haar. Als je geen fan bent van deze extreme korte kapsels, dan is een half up half down kapsel misschien een goede optie voor jou. Je hebt nog steeds je prachtige lange lokken, maar je zorgt er wel voor dat ze niet in je gezicht zitten. Je kunt deze haarstijl maken door de bovenkant van je haar strak naar achteren te binden en er een knot, vlecht of staart in te maken. Als je een wat speelser effect wilt kun je een paar plukken lostrekken. Op deze manier krijg je de perfecte 90s look.

Een ander kapsel die weer in de mode is na lange tijd weg te zijn geweest is de shaggy hairstyle. Je kunt dit kapsel voor elkaar krijgen door bij je kapper te vragen naar een kapsel met laagjes van verschillende lengtes. Het resultaat is een coupe met veel textuur. Als je van jezelf al een volle bos krullen hebt dan is dit kapsel ideaal, want met dit kapsel zal je volume goed uitkomen. Hoe rommeliger dit kapsel eruit ziet, hoe beter.