Wanneer een rokkostuum dragen?
mannenMode

Wanneer een rokkostuum dragen?

3.44Kviews

Wil je een kostuum dragen maar weet je niet goed in welke situatie je nu welk kostuum draagt? Dan ben je hier op het goede adres. Je leert hier namelijk over wat het verschil is tussen verschillende kostuums, en wanneer je deze het beste kunt dragen.

Rokkostuum

Een rokkostuum is een zeer elegant kostuum waar je bij menig evenement deftigheid uitstraalt. Vaak wordt zo’n kostuum bij feesten gedragen die meer formeel van aard zijn. En ook bij ceremoniële evenementen zijn deze kostuums vaak de norm. Je draagt dit kostuum met een zwarte broek. Daarbij draag je een dubbele of enkele bies. Je overhemd is gesteven en je draagt er een vlinderdas en rokvest op. Een horloge is niet toegestaan. De reden hierachter is dat een leuk feestje geen tijd kent, en een horloge is dan ook niet nodig.rokkostuum voorbeeld

Jacquet dragen?

Daarnaast heb je natuurlijk ook een jacquet. Dit is een kostuum die je draagt bij speciale gelegenheden. Je draagt er een zwarte lange jas en een grijs gestreepte broek bij. En de voorpanden zijn rond voorgesneden. Het witte overhemd wat je erbij dracht bevat dubbele manchetknopen, een blinde knoopsluiting en natuurlijk een stropdas. Als man maak je dit pak helemaal af door een hoge hoed, zwarte schoenen en handschoenen te dragen. Typische situaties wanneer vaak een jacquet wordt gedragen zijn bij een huwelijk, begrafenis of studentenvereniging.

Het dragen van een smoking

Maar nu vraag je jezelf misschien af wat nu de verschillen zijn tussen een kostuum en smoking? Een smoking wordt vaak bij feestelijke en meer formele evenementen gedragen en bestaat maar uit twee delen, en natuurlijk een strik. De pantalon is zwart en is gemaakt van satijn. De kleur van de strik maakt niet uit. Je draagt er lakschoenen bij, bij voorkeur zwart.

Nu je weet welke pakken er zoal beschikbaar zijn, wil je vast weten waar je nu zo’n mooi pak kunt kopen. Het is natuurlijk altijd aan te raden om een expert te kiezen om je pak te bij te kopen. Het liefst ook een expert die al enige tijd actief is. Je kunt vaak je kostuum online bestellen. Zo kun je rustig een kijkje nemen door alle kostuums en kijken of er wat moois tussen zit. Je kunt kiezen uit lengte maten, normale maten en kwart maten om zo tot de juiste maat te komen. Wanneer je niet zeker weet wat je maat is, kun je beter langs gaan bij een winkel. Zo kan de verkoper achterhalen wat een goede maat voor je is, en hier een passend kostuum bij vinden. Winkels die kostuums verkopen beschikken altijd over vriendelijk en behulpzaam personeel die ook de nodige kennis en ervaring hebben om een goed pak voor je uit te kiezen. Pakken hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Er zijn zelfs winkels die hun pakken zelf maken, waardoor een groothandelaar en importeur worden overgeslagen. Zo heb je voor relatief weinig geld al een mooi kostuum. Je kunt personeel van een winkel ook vragen in welke situatie je welk pak het beste kunt dragen. Zij kunnen je adviseren wat voor pak je het best kunt kopen wanneer je een speciaal evenement hebt.