Tips bij het kopen van kunstgras
mannenwonen

Tips bij het kopen van kunstgras

2.61Kviews

Droom jij ook van het perfecte groene gazon, maar wil je gras niet groeien zoals het hoort? Dan is kunstgras misschien dé oplossing voor jou! Let wel op voor dat je kunstgras gaat kopen, is het belangrijk om met enkele dingen rekening te houden. Hieronder vind je enkele handige tips! Kunstgras kopen bij www.grasexpert.com is een goed idee als je opzoek bent naar kwaliteitsvol kunstgras!

Goedkoop kunstgras kopen, pas op!

De prijs van kunstgras varieert enorm, omdat de kwaliteit anders is. Als je kiest voor goedkoop kunstgras, dan is de kwaliteit ook minder. Dat wil zeggen dat je kunstgras dan minder lang zal meegaan, waardoor je het kunstgras sneller moet vervangen. De vraag is dan: “Is goedkoop kunstgras echt wel goedkoper?”

Waarin zit het kwaliteitsverschil van kunstgras? Meestal zit het verschil tussen kwaliteitsvol kunstgras en goedkoop kunstgras zich in de volgende zaken: duurzaamheid, de samenstelling, gewicht, veiligheidstesten en uiterlijk. Als je kiest voor kwaliteitsvol kunstgras zal dit ook vaak natuurlijker en echter ogen. Stof tot nadenken dus!Goedkoop kunstgras kopen, pas op!

Let op de volgende eigenschappen

Kunstgras bestaat uit verschillende bestanddelen. Bij het aankopen van kunstgras is het dan ook aangeraden om op een aantal zaken te letten om de juiste keuze te maken.

Vezeltype

Er zijn twee vezeltypes waaruit kunstgras wordt gemaakt: polypropyleen en polyethyleen. Dat laatste vezeltype maakt kunstgras duurzaam en zacht. Kies voor polypropyleen als je kunstgras nodig hebt die minder snel verkleurd door de zon. Polypropyleen geeft ook een mooi volume aan kunstgras.

Poolhoogte

De poolhoogte is de hoogte van de langste sprieten van het kunstgras. Gemiddeld is dat meestal 35 mm, maar er zijn ook grassoorten met een kleiner poolhoogte en er zijn er met een poolhoogte van 65 mm. Waarom is die lengte van je grassprieten belangrijk? Langere grassprieten gaan namelijk sneller gaan liggen. Dat is echter niet altijd het geval! Veel hangt af van de kwaliteit van grondstoffen van de vezels en tegenwoordig zijn er innovaties die extra veerkracht aan de vezel toevoegen zodat het niet gaat platliggen. Als je platliggen wilt voorkomen dan is het ook belangrijk om rekening te houden met de dikte van de vezel, hoe dikker die is, hoe beter hij recht blijft staan.
Daarnaast moet je ook letten op de dichtheid van het gras, hoe dichter ze bij elkaar staan hoe beter.

De backing

De backing is het zwarte doek waarin de grasvezels bevestigd zijn. Iedere soort kunstgras heeft minstens één laag backing. Hoe meer lagen, des te beter de kwaliteit van het kunstgras is, want dat maakt het kunstgras sterker. Als het kunstgras een tweede backing heeft, dan is het kunstgras meer weerbestendig en slijtvast en zal het dus langer meegaan.

Poolgewicht

De dichting van het gras wordt deels bepaald door het poolgewicht. Hoe dichter het kunstgras is hoe kwaliteitsvoller en duurder het zal zijn. Eigenlijk is het de combinatie van het poolgewicht, de poolhoogte en het type vezel die samen bepalen de dichtheid van het kunstgras bepalen. Kijk dus naar al deze eigenschappen bij het uitkiezen van kunstgras!

Het gewicht

Kijk ook naar het gewicht van kunstgras. Het totale gewicht bestaat uit het poolgewicht en het ruggewicht. Het ruggewicht is het gewicht van de backing. Het is aangeraden om de twee gewichten afzonderlijk te bekijken om de beste inschatting te kunnen maken, want een hoog totaalgewicht wilt niet altijd zeggen dat het kunstgras ook het juiste ruggewicht heeft.

Breedte van de kunstgrasrol

Rollen kunstgras zijn er in twee verschillende breedtes: 4 en 2 meter. De rollen van 2 meter zijn makkelijker om te plaatsen, maar als je een groot oppervlakte moet bedekken dan kan je beter kiezen voor de rollen van 4 meter!.

Tot slot:

Er is dus heel wat waar je beter rekening mee kunt houden bij het kopen van kunstgras. Moest je nog wat vragen hebben, dan kan je bovendien ook altijd bij een verkoper terecht.