Bijdragen aan een sociale maatschappij
mannenvrouwenzakelijk

Bijdragen aan een sociale maatschappij? Kies voor een baan bij de overheid

976views

Al ruim een jaar wordt ons dagelijks leven op tal van manieren beïnvloed door het coronavirus. Het heeft ook een flinke weerslag op de banenmarkt. In verschillende sectoren is het aantal beschikbare vacatures enorm gekrompen. Door de hoge besmettingsgraad en de tweede lockdown groeit de werkloosheid nog een stuk verder. Maar daar staat tegenover dat de vraag naar gemotiveerde professionals binnen specifieke branches toeneemt. Zo heeft de zorg een nijpend tekort aan gekwalificeerde mensen. Ook binnen gemeenten en overheidsinstanties groeit de werkgelegenheid aanzienlijk. In deze zware tijden kloppen daar immers veel mensen aan voor steunaanvragen.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe functie waarmee jij het verschil kunt maken voor je medemens en waar je elke dag veel voldoening van hebt? Kies dan voor een baan bij de overheid waarmee je bijdraagt aan een sociale en gezonde maatschappij.

Dagelijkse dynamiek

Het spreekt je misschien ook wel aan om binnen het gemeentelijk domein als gedetacheerde te werken. In plaats van een vast dienstverband bij de gemeente in kwestie, kom je dan in dienst bij een dynamische detacheringsorganisatie. Die zoekt voor jou de perfecte match met een tijdelijke opdracht die je op het lijf geschreven is. Zodra je taak is volbracht, gaat de detacheerder voor jou op zoek naar een uitdagende klus bij een andere gemeente. Op die manier vergaar je een schat aan ervaring, ontmoet je steeds weer nieuwe mensen en kom je veelvuldig op nieuwe plekken. Door te kiezen voor detachering behoren saaie werkdagen dus tot de verleden tijd.

Interessante uitdaging

Beschik je over werkervaring in het Sociaal Domein? Dan kun jij aan de slag bij tal van interessante opdrachtgevers. In de huidige periode zijn veel instanties op zoek naar gemotiveerde en ervaren medewerkers. Omdat het Sociaal Domein een veelzijdige sector is, kun je er kiezen uit verschillende functies waarmee je voor de maatschappij van betekenis bent. Misschien is een nieuwe uitdaging als jeugdconsulent, WMO-consulent, inkomensconsulent, schuldhulpverlener of medewerker burgerzaken wel geknipt voor jou. Dus wacht niet langer en begin vandaag nog met oriënteren op de mooie vacatures binnen het Sociaal Domein.