Waarom ouder worden eigenlijk helemaal niet zo erg is
healthmannen

Waarom ouder worden eigenlijk helemaal niet zo erg is

1.25Kviews

De meeste mannen geven het niet graag toe, maar we vinden het toch allemaal wel een dingetje om ouder te worden. Niet alleen uit onwetendheid omdat je niet weet hoe jouw leven er over enkele jaren uit zal zien, maar ook omdat je bang bent voor lichamelijke kwalen en een sociaal isolement. Het wordt tegenwoordig immers enorm vaak aangegeven in het nieuws: steeds meer ouderen raken depressief en kwijnen weg in verzorgingstehuizen. Je zal zeker niet de eerste zijn die stellig beweerd dat je liever eerder doodgaat, dan wegkwijnt in een tehuis. Maar waarom zouden we eigenlijk alleen de nadelen van ouder worden belichten? Er zijn immers ook ontzettend veel voordelen.

Vind jij ouder worden ook een dingetje en kun je wel eens wat positiviteit gebruiken? Lees dan snel verder. Want in dit artikel leggen we uit waarom ouder worden eigenlijk helemaal niet zo erg is.

Niets moet, alles mag!

Dit is misschien wel het fijnste gegeven van ouder worden. Waar veel mensen er tegenwoordig alles aan doen om hun ouderlijke uitstraling te voorkomen, denk maar eens aan een lipvergroting of zelfs botox, kun je deze ook gewoon omarmen. Bedenk zelf maar eens hoe jij nu naar senioren kijkt en hoe je naar ze keek toen je nog een kind was. Waarschijnlijk vol genegenheid. Ouderen stralen altijd een vreemd soort intelligentie uit. Hierdoor worden ze veel meer gerespecteerd door de samenleving.

Bovendien leven we momenteel in een samenleving waar alles gericht op presteren is. Het is niet voor niets dat steeds meer mannen (en vrouwen) met burn-out klachten thuis zitten. De druk ligt te hoog en de moeite die ze moeten doen om alle ballen in de lucht te houden is te groot. Zodra je op een bepaalde leeftijd komt is dit niet meer nodig. Er worden geen eisen meer aan je gesteld. Je mag doen wat je wilt en je mag genieten van je oude dag. Na een drukke werkweek klinkt dat natuurlijk als de zevende hemel!

Iedere levensfase heeft zo zijn charmes

Als je deze uitspraak hoort, zal je waarschijnlijk direct ergernis voelen. Want deze uitspraak wordt vaak enkel gedaan als iemand een respectabele leeftijd heeft bereikt. Toch zit er wel een kern van waarheid in. Toen je tien jaar was kon je bijvoorbeeld waarschijnlijk niet wachten tot je als puber de kroegen kon bestormen. Als puber kon je weer niet wachten tot je volwassen was en een vaste baan had. Iedere levensfase ziet er steeds een stukje rooskleuriger uit. Toch hoor je vrijwel geen enkele 40-jarige zeggen dat ze uitkijken naar het moment dat ze met pensioen gaan.

Maar wat is hier nu eigenlijk zo erg aan? Doen wat je wilt, genieten van je oude dag, reisjes maken die je eerst nooit kon doen, het zijn allemaal dingen waar je anders nooit aan toe kwam en waar je nu van kunt genieten.

Bovendien worden de faciliteiten voor senioren ook steeds beter. Denk bijvoorbeeld aan de komst van het odensehuis. Deze ontmoetingsplekken maken het voor senioren helemaal niet meer zo lastig om nieuwe contacten te sluiten. Stel je eens voor hoe dat over twintig jaar zal zijn! De wereld blijft immers gewoon door draaien. Accepteer daarom je leeftijd en leef in het nu. Ouder worden kan altijd nog!