Op vakantie met de camper: de voordelen op een rijtje!
AutoVakantie

Op vakantie met de camper: de voordelen op een rijtje!

2.15Kviews

De meeste mensen tussen de 20 en 40 jaar hebben nog nooit in een camper gereden. Wellicht dat ze ooit met hun ouders mee zijn geweest, maar zelf in een camper rijden wordt in die leeftijdscategorie vrijwel nooit gedaan. En dat is eigenlijk heel vreemd, want een camper kent ontzettend veel voordelen. Zowel voor jongeren als senioren. De voornaamste reden waarom campers vooral op naam van vijftigplussers staat, is dat deze toch wel flink wat geld kost. Voor een goede camper ben je al snel ongeveer vijftigduizend euro kwijt. En laten we eerlijk zijn, iemand van begin twintig of dertig heeft dit doorgaans niet op de rekening staan.

Dit hoeft tegenwoordig echter geen belemmering meer te zijn. Op vakantie met de camper is anno 2021 namelijk voor iedereen mogelijk. Geld lenen voor camper lijkt misschien wel een erg grote stap om te overwegen, maar dit zal het echt meer dan waard zijn. Op vakantie met de camper heeft namelijk verschillende voordelen. Ook op financieel vlak. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Alles is aanwezig

Het grootste voordeel van een eigen camper is dat alles aanwezig is. Je hoeft geen luxe accommodatie meer te boeken, want je rijdt in een heerlijke accommodatie. Er is dus echt maar heel weinig nodig om een fijne vakantie te kunnen vinden. Ja, misschien een staplaats op een mooie camping. Maar dit kost echt de kop niet. Hierdoor kun je relatief voordelig een geweldige, lange vakantie boeken. Zeker met een jong gezin is dit juist heel prettig. Want hierdoor kun je eenvoudig in het hoogseizoen op vakantie gaan, zonder dat dit enorm veel geld kost.

Ook geld lenen is daardoor een stuk aantrekkelijker. Door de jaren heen zal je immers enorm veel vakantiegeld besparen. Hierdoor heb je de lening binnen mum van tijd afbetaald en kun je vervolgens simpelweg genieten van een jaarlijkse extra besparing. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Meer sociale contacten

Iedereen die wel eens op een camping heeft gestaan, zal beamen dat de hoeveelheid sociale contacten die je hier treft enorm is. Bijna iedere campinggast zeg wel gedag in het voorbij gaan en je ontmoet eigenlijk iedere vakantie wel een groep leuke nieuwe mensen. Hierdoor bouw je binnen mum van tijd een geweldig sociaal netwerk op. Daardoor wordt vakantie vieren een klein feestje. Ook leuk voor de kinderen, want zij kunnen zich vast uitstekend vermaken met al hun nieuwe vriendjes en vriendinnen. Meer sociale contacten en bovenal heel veel meer plezier. Beter kan eigenlijk niet.

Beter voor het milieu

Heb je er wel eens over nagedacht wat het voor het milieu betekent als je ieder jaar met vliegvakantie gaat? De hoeveelheid CO2-uitstoot waarvan jij per jaar medeverantwoordelijk voor bent is ongelooflijk. Met de camper op vakantie gaan betekent dat jij je steentje bijdraagt aan het milieu. Hoewel deze ook CO2 zal uitstoten is dit veel minder dan een bij een vliegtuig. Alle kleine beetjes helpen om het milieu te ondersteunen.