Hoe maak je van jouw tuinhuis een ultieme mancave?
mannenwonen

Hoe maak je van jouw tuinhuis een ultieme mancave?

1.31Kviews

Een mancave geeft ultieme vrijheid. Dit is dé plek waar je je als man heerlijk kunt terugtrekken na een lange dag. Gewoon even genieten van het moment en de rust om je heen. Geen vrouw of kinderen om je heen, maar even rust en een momentje om iets voor jezelf te doen. Veel mannen hebben dit nodig om op te laden en daardoor weer een betere echtgenoot en vader te kunnen zijn. Helaas is niet iedere man met voldoende ruimte in huis gezegend om een echte mancave samen te stellen. Sterker nog: vaak lijkt dit zelfs onmogelijk. Gelukkig komt hier nu verandering in! Mannen zijn namelijk steeds creatiever in het creëren van voldoende ruimte en zo het realiseren van hun eigen mancave. Blokhutten komen hierbij zeker van pas!

Waarom een tuinhuis gebruiken?

Bij een tuinhuis denk je misschien direct aan een simpel blokhutje waar je enkel wat fietsen en tuingereedschap in kunt plaatsen. Dat was vroeger misschien ook zo, maar tegenwoordig is het aanbod van blokhutten enorm groot. Afhankelijk van de grootte van de tuin kun je werkelijk alle kanten op. Er zijn zelfs blokhutten die als logeerruimte worden gebruikt. Met wat isolatie is er enorm veel mogelijk. Je kunt hier een extra kamer maken, een tuinkantoor of een eigen mancave. Mogelijkheden genoeg.

Het grootste voordeel van een tuinhuis is dat deze ook wat meer afgelegen ligt van de rest van de woning. Wanneer je een mancave in een bestaande ruimte in huis maakt, dan zal je alsnog veel geluid ervaren van de rest van het gezin. Bovendien kunnen ze continu binnen komen stormen. Een tuinhuis ligt toch wat verder weg, waardoor je ongestoord van de rust kunt genieten.

Functie bepalen

Voordat je een ultieme mancave kunt bouwen is het eerst belangrijk om te bedenken wat precies de functie van het tuinhuis gaat worden. Wat versta jij onder een mancave? Zal dit simpelweg een ruimte worden waar je ongestoord kunt werken of de administratie bij kunt werken of wil je hier echt je vrije tijd invullen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het samenstellen van een gameroom, een bar of een hobbykamer.

Een mancave is voor vrijwel iedere man anders. De ene man vindt het al prettig als hij ongestoord kan werken en hierbij geen last heeft van het gehele gezin. Zeker gedurende deze coronacrisis. Hoewel de mancave dan niet tijdens de vrije tijd wordt gebruikt, is het wel echt een plekje om als man tot rust te kunnen komen en je werk te kunnen vervullen. Er zijn echter ook mannen die hier echt hun eigen plekje willen maken. Een plek waar ze vrienden kunnen ontvangen, op hun gemakje bier kunnen drinken of gewoon lekker kunnen gamen. In dat geval stel je vast andere eisen aan de ultieme mancave dan iemand die hier enkel wat werk in wilt doen.

Kies voor extra comfort

Niemand wil graag in een ruimte verblijven waar de comfort ver te zoeken is. Bovendien moet je beseffen dat een tuinhuis meestal niet direct over voldoende isolatie beschikt. In de wintermaanden kan het hier dus erg koud zijn. Daarom is het goed om extra te investeren in isolatie, maar ook in extra verwarming en een fijne vloer. Zo zorg je ervoor dat het veel prettiger wordt om in deze ruimte te verblijven.