Vier grote voordelen van een pelletkachel
wonen

Vier grote voordelen van een pelletkachel

351views

Mensen die een houtkachel zoeken, overwegen vaak ook verschillende pelletkachels. Niet zo vreemd, want een pelletkachel is makkelijk in gebruik: je zet hem met slechts één druk op de knop aan en uit. Daarbij is het aantrekkelijk dat de prijs van houtpellets, die in een pelletkachel worden verbrand, relatief laag is, waardoor je op stookkosten bespaart. Wil je meer weten over de voordelen van een pelletkachel? Lees dan snel verder, want in dit artikelen zetten we ze op een rij.

Hoe zet je een pelletkachel aan?

Een pelletkachel ziet er vrijwel hetzelfde uit als het beeld dat je waarschijnlijk van een houthaard in je hoofd hebt, maar in de praktijk werkt de kachel net even anders. Je stelt slechts een paar voorkeuren in, drukt op een knop, en geniet daarna meteen van de warmte en de gezellige sfeer die de pelletkachel uitstraalt. De kachel regelt de verbranding van houtpellets zelf op basis van jouw gewenste temperatuur. Je vult af en toe de pellets in het reservoir aan en maakt de kachel op het moment dat hij uit staat natuurlijk af en toe schoon, maar nadat je hem aanzet, heb je er geen omkijken meer aan.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Een pelletkachel heeft verschillende voordelen, namelijk:

  • Het gebruiksgemak. Met een druk op de knop staat de kachel aan;
  • De volledige verbranding van houtpellets, die CO2-neutraal zijn;
  • Het besparen op gas- en elektriciteitskosten;
  • Het makkelijk schoonhouden van de kachel: veeg de askamer leeg, haal een keukenpapiertje langs het glas, en je bent klaar.

Hier koop je een pelletkachel

Als je een product met vuur in huis haalt, dan wil je dat dat veilig in gebruik is. Je wilt een kachel van goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Kies daarom voor een kachel van een vooraanstaand merk, zoals Rika of de Heta pelletkachel. Bij het Experience Center van Krul Alltech krijg je advies van deskundigen en bekijk je verschillende soorten houtkachels. Een adviesgesprek met een specialist van Krul Alltech is altijd vrijblijvend. Twijfel daarom niet langer en bezoek het Experience Center. Zo krijg je een goed idee over welke pelletkachel het beste in jouw huis past!