Cockring
Gezondheidmannen

Cockring: wat is het en waar wordt het voor gebruikt?

5.69Kviews

Er is veel te vinden op het gebied van seksspeeltjes. De meeste mannen zijn wel bekend met een groot aantal speeltjes en attributen. De cockring is echter minder bekend. Niet omdat het niet prettig is, maar simpelweg omdat het iets is waar niet vaak over gesproken wordt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want een cockring kan jouw seksleven een enorme boost geven. In dit artikel leggen we uit wat een cockring precies is, hoe hij wordt gebruikt en waarom deze zowel leuk als nuttig kan zijn in de slaapkamer. Alles over cockringen lees je hier.

Wat is een cockring?

Wellicht heb je wel eens gehoord van een cockring of penisring, maar vind je het lastig om je hier iets bij voor te stellen. De naam zegt echter eigenlijk al wat het is en hoe het eruit ziet. Een cockring wordt om de penis geplaatst. Dit klinkt vreemd. Want waarom zou je dit doen? Daarom is het eerst belangrijk om te weten wat er gebeurt als je een erectie krijgt en hoe een cockring hier op zal reageren.

Zodra de man opgewonden raakt zal dit bijna direct te merken zijn. In tegenstelling tot vrouwen is het bij een man vrijwel niet te verbergen. Dit komt doordat de zwellichamen in de penis zich in opgewonden toestand vullen met bloed. Hierdoor neemt de penis snel in volume toe. Men spreekt dan van een erectie. Gedurende de ‘harde toestand’ van de penis blijft het lichaam druk bezig om voldoende zuurstofrijk bloed naar de penis te sturen. Dit gebeurt middels elke hartslag. Bij het dragen van een cockring wordt de afvoer van het bloed afgeknepen. Natuurlijk niet helemaal, maar wel genoeg om het meeste bloed in de penis te houden. Hierdoor blijft het bloed langer in de penis, de zwellichamen langer vol en kun je je orgasme niet alleen uitstellen, maar zal deze ook nog dikker en langer zijn dan je gewend bent. En zeg nou eerlijk, welke man wil dat nou niet?

Voordelen van een cockring

Een cockring heeft verschillende voordelen. Zowel voor de man als vrouw. Op de eerste plaats zorgt het er voor dat de erectie langer blijft. Hierdoor beschik je over veel meer uithoudingsvermogen dan zonder cockring. En sommige mannen zouden het best prettig vinden als een vrijpartij wat langer zou duren, maar komen naar hun eigen idee veel te snel klaar. Zowel de man als vrouw hebben dan ook baat bij een langdurende en dikkere erectie.

Bovendien zorgt een cockring ook nog eens voor een veel intenser orgasme. Doordat de penis wordt afgeknepen, zal ook de plasbuis krapper worden. Hierdoor voelt een orgasme veel intenser aan. Daarnaast wordt het orgasme uitgesteld, wat tevens voor een hogere intensiteit zorgt. Wist je dat er zelfs vibrerende cockringen zijn? Deze zorgen voor nog meer genot.

De grootste misvatting is dat een cockring pijn doet. Dit is echter niet waar. Het dragen van een cockring kan zelfs heel prettig voelen en zorgt enkel voor een intenser orgasme.

Waar plaats je een cockring?

Een cockring kan op verschillende manieren om de penis worden geplaatst. Dit is meer een kwestie van uitproberen. De ene man zal het prettiger vinden als de cockring alleen om de penis wordt gedragen en de ander als deze dichter tegen het lichaam wordt geplaatst. Lekker uitproberen dus en ontdekken wat je partner en jij het prettigst vinden.

Penis sleeves: niet alleen voor mannen die klein geschapen zijn!

Misschien heb je ze wel al eens voorbij zien komen: van die bijzondere holle dildo’s die mannen gebruiken ter verlenging van hun penis. En hoewel je hier misschien op dat moment wat lacherig over had gedaan, heeft het stiekem wel je interesse gewekt. Want hoe werkt zoiets nou precies? En is het eigenlijk wel prettig tijdens de seks? Laten we allereerst het grootste misverstand uit de wereld helpen. Penis sleeves zijn namelijk echt niet alleen voor mannen die klein geschapen zijn. Ze zijn voor iedere man en iedere penis geschikt. Is je interesse gewekt en ben je benieuwd hoe dit dan precies werkt? Wij hebben alles wat je moet weten over penis sleeves op een rijtje gezet.

Wat is een penis sleeve of penisverlenger?

Penis sleeves zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er bestaat niet maar één type van. Het is een verzamelnaam van alle producten die dienen om de penis te verlengen. Hierdoor wordt deze zowel langer als dikker dan normaal. Ze worden dan ook verkocht onder heel veel verschillende namen. Je hebt penisverlengers, holle dildo’s, extenders, penis kokers en strap-ons. Mogelijkheden in overvloed dus.

penisverlenger

Hoewel alle penis sleeves in soort, maat, textuur en dergelijke kan verschillen, zijn ze wel allemaal gemaakt met hetzelfde doel: het verlengen en verdikken van de penis. Hierdoor voelt hij ook anders door de ontvangende partij. Kortom: een plezier voor jezelf én voor je partner.

Sommige sleeves beschikken ook over extra functies. Denk bijvoorbeeld aan een vibrerende sleeve voor extra genot voor de drager of een sleeve waar ook ruimte is voor de ballen. Daarnaast zijn er ook sleeves die nog een extra functie hebben toegevoegd om ook de prostaat gelijktijdig te stimuleren.

Penis sleeves kunnen ook gebruikt worden door vrouwen om de lengte van hun dildo of vibrator te veranderen. Hoewel de sleeve hier minder vaak voor wordt gebruikt. Het is belangrijk om te weten dat een penis sleeve verder niet voor extra genot voor de drager zorgt. Het gaat vaak meer om een mentale stimulans. Het idee dat je met een grote penis seks hebt. Dit kan zowel opwindend zijn voor je partner als jou.

Meer genot voor je partner

Een penis sleeve is een leuke manier om je partner eens flink te verrassen. Hoewel hij of zij waarschijnlijk nooit heeft geklaagd over de dikte en lengte van jouw penis is het wel leuk om een keer iets te geven wat anders aanvoelt. Bovendien zijn veel sleeves uitgerust met speciale eigenschappen om de ontvanger nog meer te pleasen. Denk bijvoorbeeld aan ribbels of noppen aan de buitenkant van de sleeve, deze geven nog meer stimulans tijdens een flinke vrijpartij. Sommige zijn zelfs zo ontworpen dat de G-spot telkens gestimuleerd wordt. Met een penis sleeve zorg jij dan ook voor ultiem genot bij je partner.

Erectiestoornissen

Helaas zijn er ook heel veel mannen in Nederland die kampen met een erectiestoornis. Het kan heel beschamend en vervelend zijn als je een erectie niet lang hard of stevig kunt houden. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner. Met een penis sleeve of penisverlenger is dit gelukkig verleden tijd. Deze kan namelijk ook gebruikt worden als de eigen penis in (half)slappe toestand is. Daarnaast werken sommige penis sleeves ook een beetje als een cockring. Ze knijpen de afvoer van het bloed af, waardoor de kans groter is dat je erectie in stand houdt. Daarom is het met name bij erectiestoornissen van belang dat je de penis sleeve zorgvuldig uitzoekt.