Zo ziet een echte mannen badkamer eruit!
mannenwonen

Zo ziet een echte mannen badkamer eruit!

1.3Kviews

Een echte badkamer voor mannen. Dat is waar jij naar opzoek bent. En geef je eens ongelijk. De badkamer wordt namelijk steeds belangrijker. Voor iedereen. Waar er vroeger vooral grapjes werden gemaakt over vrouwen die zich uren aan het optutten waren in de badkamer, komen we hier tegenwoordig wel een beetje op terug. Ook steeds meer mannen trekken zich hier graag terug om even te ontspannen, een lange douche te nemen of uitgebreid te scheren.

Bovendien is er ook iets veranderd op het gebied van hygiëne. Waar mannen vroeger een plens water in hun gezicht mochten gooien en verder hier niet te lang aanwezig konden zijn, vinden de meeste vrouwen het tegenwoordig helemaal geen probleem meer als hun man een beetje ijdel is. Sterker nog: het wordt steeds vaker gewenst. Ook het uiterlijk van de man is belangrijk en er goed verzorgd uitzien is belangrijker dan ooit. En nu je toch wat meer uur in de badkamer doorbrengt dan voorheen, wordt het uiteraard ook tijd om mee te beslissen wat er in deze ruimte gebeurt. Maar hoe geef je de badkamer nu echt een stoere en mannelijke touch? In dit artikel zetten we een aantal tips en de nodige inspiratie op een rijtje.

Donkere kleuren

Een badkamer stoerder maken is tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer zo lastig. Het hoort juist helemaal bij de tijd van nu om meer donkere kleuren en stoere materialen in de badkamer te verwerken. Daardoor is er keus in overvloed wanneer je jouw badkamer een stoere touch wilt geven. Wat dacht je van stoere donkere vloertegels? Combineer deze met natuurlijke materialen zoals hout voor de ultieme stoere look. Dit zijn dingen die de badkamer direct een stuk mannelijker en interessanter maken.

Naast donkere kleuren blijft het natuurlijk wel belangrijk dat de badkamer ook praktisch blijft. Niemand wil zijn baard scheren in een te donkere omgeving. Voordat je het weet staan de wondjes op je gezicht en lukt het je niet meer om fatsoenlijk voor de dag te komen. Zorg er daarom wel voor dat het donker niet overheerst en kom in elk geval met een goed lichtplan. Zo blijft de badkamer praktisch in gebruik.

Zwart sanitair

Enkele jaren geleden konden we ons bijna niet voorstellen dat we ooit van het traditionele witte sanitair af zouden stappen. Wit hoorde bij de badkamer. Het stond voor steriel en hygiënisch. Inmiddels zijn we hier duidelijk op teruggekomen. Dat is ook te zien aan de huidige badkamertrends en het aanbod in grote badkamermeubelwinkels. Kies voor een zwarte wasbak, toiletpot of zelfs douchegoot om jouw stoere badkamer helemaal compleet te maken.

Let natuurlijk wel op dat het zwart niet te sterk gaat overheersen. Combineer deze daarom met iets zachtere kleuren en materialen, zodat het geheel niet te ‘zwaar’ oogt. Met zwart sanitair profiteer je direct van een geheel nieuwe uitstraling in de badkamer. Het goede nieuws is dat je dan verder nog vrij weinig hoeft aan te passen. Enkel het gebruik van zwart sanitair is al voldoende om jouw badkamer een stuk stoerder en mannelijker te maken.