Populaire drankjes in 2022
mannen

Populaire drankjes in 2022

876views

Eindelijk gingen in 2022 alle coronaregels in Nederland weg. Hierdoor kon iedereen weer doen en laten wat hij wilde. Zo konden mensen bijvoorbeeld weer naar de horeca. Toch zijn er enige trends vanuit de coronatijd meegegaan. Zo was alcohol kopen zoals bier, wijn, en speciale drank, een enorme trend. Hieronder lees je meer over verschillende drankjes die populair zijn in 2022.

Nieuwe variaties

Als eerste populaire drankje heb je de ready to drink cocktail. Dit is een alcoholisch mixdrankje die verpakt zit in een blikje. Deze drankjes kun je in bijvoorbeeld een supermarkt kopen. De drankjes zijn erg handig voor wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent en even een lekker drankje wilt drinken. Een van deze drankjes is bijvoorbeeld de kant-en-klare mojito. In het begin was dit drankje vooral populair onder jongere doelgroepen, maar nu nuttigen de oudere doelgroepen dit drankje ook dagelijks. Door de stijging in populariteit, is ook de waarde van het drankje gestegen. 

Voordelen ready-to-drink

Natuurlijk wordt een drankje niet van de een op andere dag populair. Er moeten hier verschillende voordelen aan vast zitten. Een van deze voordelen is het gemak. Je hoeft bij deze drankjes namelijk niks in huis te halen. Het enige wat je hoeft te doen is het drankje bijvoorbeeld te kopen in de supermarkt en je kunt het al drinken. In vergelijking met het zelf maken van een cocktail scheelt dit dus een hoop tijd en moeite. Het zorgt dus voor gemak, maar daarnaast is het ook nog eens beter voor de gezondheid. Tijdens de coronatijd zijn mensen veel meer bezig met hun gezondheid. Hierbij komt het nuttigen van minder alcohol ook kijken. Door gebruik te maken van deze drankjes, zorg je ervoor dat je minder alcohol binnenkrijgt. Dit komt omdat je anders een hele fles met veel alcohol in huis zou moeten halen. 

Andere populaire drankjes

Andere drankjes die we vaker thuis maken tegenwoordig zijn cocktails. Eigenlijk kost een cocktail maken niet veel tijd en is het gemakkelijk te doen met een goed recept. Populaire drank in cocktails is bijvoorbeeld rum. Het is een veel gebruikte drank voor in cocktails en is oorspronkelijk afkomstig uit Latijns-Amerika. Heb je bijvoorbeeld eens een Mojito gedronken? Dit is een combinatie van rum, limoen, munt, spuitwater en suiker. Ook een Pina Colada, Blue Hawaiian en een DaiQuiri bestaan deels uit rum. Je kunt vele combinaties maken met rum. Andere populaire drank voor in cocktails is wodka, gin of whiskey.

Drankjes met een extra touch

Doordat de bovengenoemde drankjes makkelijk in huis te halen zijn, is het erg handig om lekker thuis te kunnen blijven. Toch kan het ook erg leuk zijn nog naar de horeca te gaan. Om ervoor te zorgen dat mensen nog graag naar de horeca komen, heeft de horeca extra details bedacht. Zo voegen ze nu bijvoorbeeld rook, stoom of schuim toe aan de drankjes. Hierdoor worden de zintuigen van gasten geprikkeld. Daarnaast zorgen deze toevoegingen voor een extra smaakbeleving. Dit komt omdat de temperatuur en substantie van de drankjes kan veranderen. Naast de goede service ervaar je als gaat dus een andere smaakbeleving, waarbij de zintuigen geprikkeld worden.