Waar moet ik op letten als ik elektrisch ga rijden
Autocar tech

Waar moet ik op letten als ik elektrisch ga rijden?

805views

Het rijden van een elektrische auto heeft veel financiële voordelen. Zo kun je een vrijstelling krijgen van motorrijtuigenbelasting en de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Dit kan al tientallen euro’s per maand schelen. Daarnaast kun je tegenwoordig ook nog een subsidie ontvangen wanneer je een elektrische auto aanschaft, ook wanneer deze tweedehands is. Ook kun je voortaan een lage bijtelling verwachten. De benzineprijzen zijn in de afgelopen tijd enorm gestegen. De kosten van het laden van een elektrische auto vallen hierbij in het niet. Dit is voor velen een belangrijke reden om nu voor een elektrische auto te kiezen. 

Ga op zoek naar laadpalen in de buurt

Een elektrische auto kun je opladen aan een laadpaal. De kosten hiervoor zijn laag, zeker wanneer je kijkt naar de huidige benzine prijzen. Dit is natuurlijk een groot voordeel. In tegenstelling tot een bezoekje aan een benzinestation ben je wel veel meer tijd kwijt aan het opladen van een elektrische auto. Als je gebruikt maakt van een van de snellaadpalen die beschikbaar zijn door heel Nederland, dan zul je rekening moeten houden met een half uurtje oplaadtijd. Bij een normale laadpaal zul je een auto in het beste geval in 6 uren hebben opgeladen. Dit is een lange tijd. Het is dan ook belangrijk om voor de aanschaf te kijken naar de laadpalen in de buurt. Vaak zijn er laadpalen bij winkelcentra of op drukke parkeerterreinen te vinden. Kijk dan ook of je het laden op een praktische manier kunt verwerken in je normale dagplanning. In het beste geval kun je gebruik maken van een laadpaal op het parkeerterrein bij je werk. Als je de auto tijdens werk kunt opladen dan is dit natuurlijk een erg praktische oplossing.

Schaf een eigen laadpaal aan

Zijn er geen laadpalen te vinden in de buurt? Liggen ze niet op de route of zijn ze vrijwel altijd bezet? Dan raden we je in dit geval aan om een laadpaal voor thuis aan te schaffen. Je kunt een laadpaal laten installeren en hier vervolgens gebruik van maken wanneer je wilt. Zo hoef je nooit meer te wachten voordat je een openbare laadpaal kunt gebruiken. Daarnaast kun je de auto op deze manier ook ‘s nachts opladen. Dit is een erg effectieve manier, omdat je zo iedere ochtend met een volle accu kunt vertrekken. Het is de investering dan ook meer dan waard.