Een echte mannen-tuin maak je zo
mannenwonen

Een echte mannen-tuin maak je zo

2.25Kviews

Wil jij graag een echte mannentuin maken, maar heb je geen idee hoe je dit het beste doet? Dat is niet zo gek. Maar met de tips uit dit artikel maak jij binnen de kortste keren een echte mannentuin van jouw achtertuin. Voor je het weet zit je met vrienden lekker van het mooie weer te genieten onder het genot van een lekker biertje.

1. Zorg voor een BBQ hoek

In een echte tuin voor mannen mag natuurlijk geen BBQ ontbreken. Want wat is er nu mannelijker dan lekker in de zomer achter een BBQ vlees grillen? Zorg daarom dat er een aparte hoek is waar de mannen zich lekker kunnen uitleven. Kies voor een plek waar je niet teveel last hebt van de rook en waar de BBQ niet gevaarlijk in de weg staat.

2. Simpel is vaak genoeg

Over het algemeen houden mannen niet van al te veel poespas. Ook in de tuin is simpel vaak meer dan voldoende. Je ziet in een echte mannentuin dan ook vaak grote tuintegels met een moderne look. Geen groentetuintjes en bloembakken, maar eenvoud en een moderne uitstraling. Hier past ook moderne tuinverlichting van LED bij. Door heel subtiel lampjes in de tuin te verwerken maak je van een simpele tuin in een oogwenk een moderne en futuristische tuin.

3. (Veilig) met vuur spelen

Als iets het oerinstinct van mannen aanwakkert is dat natuurlijk wel met vuur spelen. Of dit nu met vlees op een BBQ is of met een vuurkorf maakt niets uit. Lekker de handen vies maken en proberen het vuur zo hoog mogelijk te krijgen. Wel zo fijn als je weet dat dit allemaal veilig kan in je tuin. Maak daarom een aparte hoek met een mooie vuurkorf of vuurschaal. Een zitkuil is hier de uitgelezen plek voor. De mannen kunnen lekker hun gang gaan terwijl de rest lekker kan ontspannen op de lounge set.

4. Maak een bar

Wil jij het echt groots aanpakken? Dan is een overkapping of blokhut met bar echt iets voor jou. Voortaan moet je al je vrienden de tuin uittrekken omdat ze niet weg willen gaan. Een bar maken hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Denk hierbij aan wat statafels en een bar waar je lekker aan kan hangen. Als je hiervoor een aparte blokhut hebt is het ook mogelijk om een TV op te hangen waar je ‘s zomers lekker naar de mooiste sportwedstrijden kan kijken onder het genot van een koud biertje en een stukje vlees. Welke man wil dat nou niet?

Hopelijk heb je aan de hand van deze tips al een idee gekregen van hoe jouw mannentuin eruit moet komen te zien. Nog niet helemaal wat je zocht? Schakel dan de hulp van een hovenier in om jouw wensen te bespreken.