Algemeenentertainment

Duurste pokémon kaart ooit

2.5Kviews

Haast iedereen kent het spelletje Pokémon wel. Als je er niet mee hebt gespeeld als kind, heb je er vast wel eens over gehoord in je nabije omgeving. Voor wie minder bekend is met Pokémon zal ik het spelletje uitleggen. Pokémon werd vroeger enorm veel gespeeld door de jeugd. Het spel bestaat uit verschillende kaarten die je vaak in een pakje kon kopen. De allereerste kaart is in 1990 uitgebracht, dus dat is wel alweer een tijdje geleden. Het leuke aan de kaarten is dat ze na al die jaren veel meer waard zijn dan vroeger. Het is tegenwoordig een trend om oude Pokémon kaarten te verkopen. Wie weet heb jij wel de duurste Pokémon kaart ooit in de schuur liggen!

 

Het is wel belangrijk dat je de kaarten in originele staat verkoopt. Anders gaat de waarde van de kaarten naar beneden. Maar je zal je nu waarschijnlijk wel afvragen welke bedragen er voor deze kaarten worden neergelegd. Dus ben jij benieuwd naar de duurste Pokémon kaart ooit? Lees dan snel verder!

 

Welke Pokémon kaart is de duurste ooit?

Je zou het je bijna niet kunnen voorstellen, maar de duurste Pokémon kaart ooit kost meer dan een miljoen. Dit klinkt misschien gek, want vroeger speelden kinderen ermee alsof het niets was. Het kan zomaar zo zijn dat een van de Pokémon kaarten waar je vroeger mee speelde nu flink wat geld waard zijn. Het is dus zeker aan te raden om even te kijken of je ergens nog wat kaarten hebt liggen. Als je geluk hebt, zit er nog wat moois tussen.

 

De duurste Pokémon kaart ooit is om precies te zijn €4,477,146. Dit is de prijs waar de kaart voor verkocht is. Of dit écht de allerduurste Pokémon kaart ter wereld is, is niet 100% zeker. Het is in ieder geval de duurste kaart volgens het Guinness World Record Book. Wie deze kaart gekocht heeft? Dat was Youtuber Logan Paul uit de Verenigde Staten van Amerika. De kaart werd in juni 2021 verkocht voor deze enorm hoge prijs. Nu ben je vast benieuwd wat voor kaart dit is. De duurste Pokémon kaart ter wereld is een Japanse kaart uit een speciale collectie. 

Hoeveel kosten Pokémon kaarten?

Zou je op dit moment graag Pokémon kaarten willen kopen? Wees maar niet bang! Je hoeft er echt geen miljoenen euro’s voor neer te leggen. Voor een setje kaarten betaal je vaak maar een paar euro. Wie weet heb je wel een vriend of vriendin die nog een pak Pokémon kaarten op zolder heeft liggen! Dan bestaat de kans dat je er een paar gratis mag meenemen.

 

De allereerste Pokémon kaarten

Het is helemaal niet zo gek om nog een hele hoop Pokémon kaarten te hebben liggen. Er zijn wereldwijd namelijk enorm veel mensen die deze kaarten sparen. Sommige mensen spelen er nog steeds mee en anderen vinden het simpelweg leuk om de kaarten in bezit te hebben. Als je een van de allereerste kaarten ooit tot je beschikking hebt, zou dit weleens een fortuin kunnen kosten. Deze kaarten zijn namelijk zeldzaam. Het is het altijd waard om research te doen naar hoeveel zo’n kaart waard is.

 

Hoe pak ik het kopen en verkopen aan?

Als je graag je kaarten wilt verkopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Uit welke generatie komt de kaart? En heeft de kaart schade? Of is de kaart zo goed als nieuw? Als je een kaart hebt die tussen 1996 en 2002 is uitgegeven, is de kans het grootst om de kaart met succes te verkopen. Als je een van de originals hebt, ben je sowieso binnen! Daarnaast kun je ook controleren of er ‘First Edition’ staat op je kaart staat. Deze kaarten zijn het namelijk ook altijd waard om te controleren op waarde.

 

Is het nodig om op het design te letten?

Het antwoord is: ja! Je moet zeker op het design letten, voordat je Pokémon kaarten gaat verkopen. Je hebt namelijk holo’s en glimmende kaarten die over het algemeen veel meer waard zijn dan bijvoorbeeld niet-glimmende kaarten. Als je niet zeker weet hoeveel je kaart waard is, is het altijd handig om hier onderzoek naar te doen. Er zijn genoeg websites die je hier van alles over kunnen vertellen!

Welke Pokémon kaarten zijn over het algemeen het duurst?

Maar hoe kan je nou in een oogopslag zien welke Pokémon kaarten het duurst zijn? In principe zijn speciale edities en Pikachu Pokemon kaarten vaak de kaarten die winst opleveren. Herken je dus een van deze kenmerken? Dan zou ik zeker de gok wagen om ze kaarten te verkopen.