Financial lease
Autozakelijk

Financial lease: wat is het? En wat zijn de voordelen?

952views

Financial lease is een zeer populaire keuze voor zakelijke rijders. Met financial lease is het mogelijk om een auto te leasen voor je onderneming. Hierbij is het niet noodzakelijk om de totale koopsom direct neer te tellen. De aankoopsom wordt namelijk door de bank gefinancierd. Jij betaalt vervolgens in maandtermijnen het aankoopbedrag terug. In tegenstelling tot private lease ben je niet alleen degene die leaset, maar ook degene die wel direct de economische eigenaar van de auto is. De auto blijft dus niet het eigendom van de leasemaatschappij, maar wordt – zodra je alle maandtermijnen hebt voldaan – gewoon van jou zelf. Dit betekent dat je de auto niet direct in één keer hoeft te betalen, maar dat deze wel onder jouw economische eigendom valt. Zo hou je voldoende financiële ruimte over om andere investeringen te doen voor je bedrijf en kan je alsnog een nieuwe auto rijden.

Ben je van plan om zelf ook financial lease bij Neerlandlease af te sluiten? Wij geven je alle informatie die je nodig hebt!

Wat verstaan we precies onder financial lease?

Met financial lease kies je er eigenlijk voor om een auto op afbetaling te kopen. Zie het als een lening om snel aan een nieuwe auto te kopen. Handig als je financiële situatie het momenteel niet toelaat om zelf de aankoopsom neer te leggen. Of als je als beginnend ondernemer niet direct zo’n flinke investering wilt doen. Deze vorm van lenen is vergelijkbaar met het afsluiten van een hypotheek. Hoewel je het huis eigenlijk op afbetaling koopt, word je wel direct als eigenaar beschouwd. De bank is bijvoorbeeld nooit verantwoordelijk voor schade aan het huis. Jij bent degene die onderhoudswerkzaamheden moet uitvoeren. Dat geldt ook voor een auto middels financial lease. Jij bent verantwoordelijk voor de auto. Niet zoals bij private lease waarbij de auto altijd het eigendom van de leasemaatschappij blijft. Het maandelijkse bedrag dat je betaalt is dus eigenlijk de investering in jouw eigen auto. Zodra je het bedrag volledig hebt voldaan, kun je jezelf de volledige eigenaar van de auto noemen.

financial lease bij Neerlandlease

Voordelen van financial lease

Twijfel je nog om een financial lease contract af te sluiten en ben je nog niet geheel overtuigd? Dan zetten wij graag de grootste voordelen van financial lease voor je op een rijtje:

  • Je bepaalt zelf de looptijd van het contract en daarmee ook het termijnbedrag. Zo kun je deze geheel naar eigen wens en financiële situatie aanpassen.
  • Aan het einde van het contract mag je jezelf de volledige eigenaar van de auto noemen. Je hoeft deze dan ook niet meer in te leveren en mag hiermee doorrijden totdat je zelf aan een nieuwe auto toe bent.
  • Financial lease is ook mogelijk voor zzp’ers en starters zonder jaarcijfers. Hierdoor is het veel toegankelijker dan andere leasevormen. Ook wanneer je pas net als ondernemer bent begonnen en de auto voor het werk nodig hebt.
  • Het is één van de weinige leasevormen waarbij je tevens profiteert van fiscale voordelen.