Stoere eetkamerstoelen kopen
wonen

Stoere eetkamerstoelen kopen: hier moet je op letten!

1.88Kviews

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen om jouw manneninterieur helemaal compleet te maken? Dan heb je vast al vol goede moed een aantal winkels bekeken. Maar, net zoals heel veel voorgangers, tot de conclusie gekomen dat het vinden van de perfecte eetkamerstoelen niet zo eenvoudig is als het lijkt. Zeker niet als je een bepaalde stijl voor ogen hebt. Want waar let je op? Wil jij stoere eetkamerstoelen kopen? In dit artikel lees je niet alleen waar je op moet letten, maar geven we ook nog een aantal handige interieurtips!

Denk aan de afmetingen van de eettafel

Voordat je jezelf in de wondere wereld van de eetkamerstoelen begeeft, is het eerst belangrijk om met de afmetingen van de eettafel rekening te houden. Let hierbij voornamelijk op de hoogte van de tafel en de dikte van het tafelblad. Het zou immers zonde zijn als je droomstoelen straks helemaal niet onder de tafel passen of als je door het verschil in hoogte niet comfortabel kunt eten.

Is jouw oog op een aantal stoere eetkamerstoelen mét armleuning gevallen? Bedenk dan wel dat een stoel met armleuning logischerwijs ook een stuk hoger is. Bereken daarom eerst of deze wel onder de tafel passen. Je kunt een hoop ruimte besparen door voor een stoel zonder armleuning te kiezen. Zorg er daarom voor dat je altijd weet wat de hoogte van de eetkamerstoel inclusief de armleuning is.grootte eettafel

Stijl die bij jou past

In manneninterieurs zien we vaak stoere en robuuste materialen. Ook donkere kleuren zijn populair. Tegenwoordig zien we dit niet alleen terug in de woonkamer, maar ook zelfs in de stoere mannen badkamer! Dit kan je natuurlijk ook doorvoeren in de eetkamer. Kies bijvoorbeeld voor prachtige zwarte metalen stoelen in een industrieel interieur en combineer deze met stoelen met een cognac leren bekleding. Het resultaat zal direct heel speels, chique en bovenal ontzettend stoer zijn. Door de stijl te kiezen die bij jou en jouw interieur past, kan je eigenlijk nooit de verkeerde keuze maken.

Gelukkig zijn eetkamerstoelen tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Daardoor is er voor ieder wat wils te vinden. Vind je het moeilijk om direct in de winkel de juiste match te vinden? Oriënteer je dan alvast online in het aanbod en maak een wensenlijstje. Zo beperk je alvast het aantal stoelen dat je gaat bekijken en is de keuze veel sneller gemaakt. Ook op Pinterest en andere interieurapps kun je enorm veel inspiratie halen. Haal hier dan ook zeker je voordeel uit!

Eetkamerstoelen voor de juiste prijs

Eetkamerstoelen worden in werkelijk alle soorten, maten en prijzen verkocht. Daardoor is er voor ieder budget wel een geschikte stoel te vinden. Het is daarom verstandig om voor jezelf na te gaan welk budget je hiervoor tot beschikking wilt stellen, zodat je het aanbod alvast een stuk kunt beperken.

Beschik je over weinig financiële ruimte? Dan loont het om de folders goed in de gaten te houden. Eens in de zoveel tijd worden de oude collecties tegen scherpe prijzen verkocht. Zo kan je van jouw droomstoelen genieten, zonder dat je hier direct de hoofdprijs voor hoeft te betalen.