Reuzel Pomade
Gezondheidmannen

Reuzel Pomade: het verhaal achter het merk

3.18Kviews

Reuzel pomade, vernoemd naar het varkensvet dat mannen vroeger in hun kuif smeerden. Tegenwoordig staat Reuzel enkel als symbool voor wat het vroeger was en bevat het product heel andere ingrediënten. Wanneer je pomade gebruikt of op zoek bent naar pomade, kun je Reuzel bijna niet over het hoofd zien. Het is vaak ook het eerste haarproduct waar mannen kennis mee maken nadat ze besluiten iets beters te gaan gebruiken dan de producten uit de drogist. Zeker als je voor het eerst naar de barbier gaat is de kans groot dat de naam reuzel weleens voorbijkomt.

De terugkomst van de barbiers

Wat veel mannen niet weten is dat Reuzel het product is van de Nederlandse barbiers van Schorem. Ze zijn in 2011 een barbierszaak begonnen in Rotterdam. Een barbierszaak is inmiddels een heel normaal begrip in Nederland en zelfs wereldwijd. Toch was er in 2011 niet één zo’n zaak te vinden in Nederland. Er wordt zelfs gedacht dat zonder Schorem het barbiers vak nu niet zo populair zou zijn. Sinds hun start is de groei van die markt ontploft. Mannen gaan tegenwoordig naar een barbier of herenkapper. Dat idee gaat goed samen met het toenemende zelfbewustzijn dat mensen hebben wat betreft gezondheid en verzorging. Mannen besteden nu veel meer tijd aan hun uiterlijk en gezondheid dan 20 jaar geleden. De barbiers kwamen dus precies op tijd.

De nieuwe pomades van Reuzel

Bij zo’n grote ontwikkeling in de wereld van uiterlijke verzorging voor de man, horen natuurlijk ook producten waarmee mannen zichzelf beter kunnen verzorgen. Samen met de barbier kwam ook de pomade terug. Niet het varkensvet van een eeuw geleden of de brylcreem die stamt uit de jaren 50 en 60. Er werd een pomade ontwikkeld die helemaal past in deze tijd. Een product dat makkelijk te gebruiken is, dat je enkel met water uit het haar hoeft te wassen en ook nog eens lekker ruikt. De pomade op waterbasis. Mannen gingen massaal over van hun chemische potje gel naar een mooi verpakte pomade.

Reuzel Pomade

Een pomade heeft een betere hold, een mooiere glans en is beter voor je haar dan haargel. Het kwam ook voort uit de behoefte van de barbiers om te werken met goede producten. Naast dat de barbiers van Schorem het vak van de barbier weer op de kaart hebben gezet, deden zij hetzelfde met pomade. Reuzel is wereldwijd een enorm succes en in Nederland met afstand het bestverkochte haarproduct. De ultieme pomade van Reuzel is volgens het grote publiek dan ook de Reuzel Blue Strong Hold. Ook wel de blauwe Reuzel of Reuzel blauw genoemd. Deze pomade heeft alle eigenschappen van wat een pomade moet zijn. Het geeft je haar een sterke hold, een mooie glans en ruikt fantastisch. De pomade zit ook nog eens in een mooi ontworpen blik wat erg stevig aanvoelt.

Dat de pomade van Reuzel kwalitatief zo goed is komt niet als een verassing. De barbiers van Schorem werden door de britse krant The Telegraph genoemd als één van de beste barbiers ter wereld. Daar mogen we best trots op zijn.