woonkamer simpel en snel inrichten
wonen

Je woonkamer simpel en snel inrichten met onderhoudsvrije meubelen

785views

Woontrends komen en gaan, maar hoe zorg je ervoor dat je je woning op een tijdloze manier inricht? Met meubelen van stevige materialen die in elk interieur mooi tot hun recht komen hoef je je geen zorgen te maken dat je inrichting uit de mode raakt. In dit artikel geven we je een paar handige tips waarmee je makkelijk op elke trend in kunt spelen en hoe je meubelen uitzoekt waar je weinig werk aan zult hebben.

Neutrale kleuren

Ga je je huis of een specifieke kamer inrichten, let er dan op dat je meubelen koopt met neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan materialen zoals hout. Natuurproducten zijn van nature tijdloos. Ook andere kleuren zoals grijs en zwart werken goed in een trendbestendig interieur. Kies bijvoorbeeld voor een dressoir in het zwart. Door neutrale kleuren te gebruiken zorg je ervoor dat je interieur niet snel uit de mode raakt. Veranderen de modekleuren en wil je daar iets mee doen, dan kun je gebruik maken van accessoires zoals kussens en vazen in de populaire kleuren. Ben je daarop uitgekeken, dan kun je die simpelweg vervangen.

Onderhoudsvrije materialen

Bij het uitzoeken van je nieuwe meubelen kun je rekening houden met de materiaalsoort. Kies bij voorkeur voor hout dat gemakkelijk te onderhouden is. Op die manier heb je weinig werk aan je nieuwe meubelen. Een goed voorbeeld is mangohout. Deze houtsoort is stijlvol, trendvast en duurzaam. Ook blijven meubels van mangohout lang mooi. De meeste mangohouten meubelen die je in de winkel of speciaalzaak kunt kopen zijn al behandeld tegen vocht en vuil, waardoor je ze meteen kunt gebruiken.

Mangohout onderhouden

Mangohout verzorgen is niet moeilijk, maar het is goed om te weten hoe je het moet doen wanneer het een keer nodig is. Het belangrijkste is dat je af en toe een doek over je meubelen haalt en gemorst eten of drinken zo snel mogelijk opruimt. Op die manier heeft stof en vuil geen kans om in de meubelen te trekken en de beschermlaag aan te tasten. Merk je dat het hout wat dof begint te worden, of vermoed je dat de beschermlaag is aangetast? Dan kun je het hout inwrijven met speciale mangohout-olie. Breng een paar lagen aan zodat de olie goed in het hout kan trekken. Op die manier kan je meubel er weer een lange tijd tegenaan.