Perzisch tapijt
Algemeenmannenvrouwenwonen

Perzische tapijten, een prachtige blikvanger in je woning

1.14Kviews

Je hebt waarschijnlijk weleens van de term Perzische tapijten gehoord, maar waar komen die nou eigenlijk vandaan? En welke types bestaan ervan? Perzische tapijten zijn een blikvanger binnen je interieur. Ze bestaan in veel verschillende kleuren en hebben allemaal een verschillend weefsel. In dit artikel vertellen we je de geschiedenis van Perzische tapijten en welke types er bestaan.

De oorsprong en soorten Perzische tapijten

Perzische tapijten komen uit het oude Perzische rijk. Hier was handweven een vorm van kunst. Perzische tapijten werden altijd als een luxe beschouwd, omdat er een vakmanschap voor nodig was om ze te maken. Het kon soms jaren duren voordat een tapijt klaar was. Elke regio heeft andere geografische verschillen en de ene regio was meer geïsoleerd dan de andere regio. Hierdoor ontstonden er verschillende stijlen tapijten uit verschillende gebieden. Er zijn in grote lijn twee soorten handgeknoopte Perzische tapijten te vinden: De stadstapijten en de nomadische of tribale tapijten. Beiden zijn verzamel items en staan prachtig in ieder interieur. Wanneer je de tapijten bestudeerd vind je verschillende symbolen, wat maakt dat het tapijt een soort verhaal vertelt. Je kunt kiezen voor een hoge of lage pol.  Hierdoor passen ze naadloos ieder interieur van vandaag de dag, ondanks dat ze meer dan 100 jaar oud zijn. De tapijten hebben soms een betekenis, zoals de pioenroos. Deze staat voor kracht. De granaatappel staat voor vruchtbaarheid. Deze betekenissen kan je afleiden uit de combinatie van de patronen, symbolen, symmetrie en de geometrie.

Luxe en stijl met Oosterse kleden

Hoe fantastisch om in je woon- of slaapkamer een prachtig Perzisch tapijt te hebben. Het geeft iets extra’s aan je interieur en kan een echte blikvanger zijn. Je brengt een Oosterse invloed in je woonkamer, met een stukje geschiedenis. De tapijten worden bijvoorbeeld gemaakt door meester knopers uit Rajasthan. Echt vakmanschap dus. Breng luxe en stijl in je huis of misschien in je kantoor met een Perzisch kleed.