Populairste auto's van 2019
Automannentechnology

Populairste auto’s van 2019

2.07Kviews

Met een nieuw jaar aan onze voeten is het tijd voor een terugblik. Anno 2019 is de autotechnologie nog steeds enorm aan het groeien. Elektrisch rijden wordt langzamerhand steeds populairder. De verwachting is dat in 2020 veel meer automerken een elektrische variant op de markt brengen. Maar nu staan we nog even stil bij 2019. Welke auto’s waren uitermate populair afgelopen jaar?

5.Renault Clio

De Renault Clio is er tegenwoordig in verschillende varianten. De hatchback-variant en de stationwagen. Vanwege z’n fraaie uiterlijk is de Renault ontzettend populair. De auto heeft een vlot, slank en stoer design. Al sinds 1990 is de Renault Clio op de markt en een jaar later werd deze al uitgeroepen tot ‘Europese auto van het jaar’.

Renault Clio

4.Opel Astra

Op de weg zie je nog met enige regelmaat een oudere Opel Astra rijden van misschien al wel vijftien jaar oud. Dat ze nog regelmatig op de weg te zien zijn, zegt iets over de kwaliteit van de auto. Ook dit model stamt uit de jaren ’90, 1991 om precies te zijn. Het meest recente model dateert uit 2015 en is één van de meest verkochte modellen van Opel.

Opel Astra

3. Opel Corsa

Ook het kleinere broertje van de Astra, de Opel Corsa, mag niet ontbreken in de top 5. De Corsa is ooit in het leven geroepen omdat Opel mee moest doen met de concurrentie van de kleinere modellen. Vanaf 2015 is de nieuwste Corsa op de markt. Het enige model in zijn klasse met een wifi-verbinding.

Opel Corsa

2. Volkswagen Golf

De Volkswagen staat absoluut in de top 5 en behoort tot de meest populaire automerken die er zijn. Mede dankzij de betrouwbaarheid van de auto’s, de aansprekende ontwerpen en het grote aanbod dat er is. In 1992 werd de Golf uitgeroepen tot auto van het jaar in Europa en in 2015 was het de best verkochte auto van Europa. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Van

Volkswagen Golf

basic tot sportieve versies. Ook is er tegenwoordig en elektrische en hybride versie verkrijgbaar, respectievelijk de E-Golf en de GTE.

1. Volkswagen Polo

En op nummer 1 staat natuurlijk de Polo. Uitermate populair onder de jongere chauffeurs, maar ook als tweede auto wordt deze graag aangeschaft. De Polo bestaat al sinds de jaren ’70, toen de vraag naar compacte auto’s toenam. In 2010 is de Polo uitgeroepen tot ‘wereldauto van het jaar’. Vanwege z’n comfort, fraaie design, prestaties en ruimte wint de auto het van zijn concurrentie.

Volkswagen Polo

Grote kans dat jij ook in één van de populaire auto’s rijdt. Of misschien ben je wel enthousiast geworden om één van bovenstaande aan te schaffen. Vergeet dan niet om een autoverzekering af te sluiten. Een autoverzekering is verplicht, anders mag je met de auto niet de weg op.