Je vakantie goed voorbereiden
mannenVakantie

Je vakantie goed voorbereiden

1.66Kviews

We zien er allemaal naar uit om op een welverdiende vakantie te vertrekken. Heerlijk een paar weekjes uitrusten en niet aan het werk denken. Een mooi kleurtje opdoen en de nodige energie om er na de vakantie weer tegenaan te gaan. Lekker even ontspannen. Maar voordat het zover is, sta je nog voor de nodige uitdagingen. Er kan immers heel wat stress ontstaan tussen het moment dat je thuis vertrekt en het moment dat je aankomt op de plaats van bestemming. Doordat je jezelf druk maakt of je niets vergeten bent, doordat je in het midden van de nacht moet opstaan om te vertrekken, of omdat je door van alles en nog wat juist pas op het laatste moment pas kunt vertrekken. Kortom: stress. En dat is geen prettige manier om aan de vakantie te beginnen. Vertrek je met het vliegtuig en moet je naar Schiphol? Neem dan niet de trein of de bus, of val je vrienden hier niet mee lastig. Vermijd al die stress, neem gewoon je eigen auto want je kunt goedkoop bij Schiphol parkeren.

Je reis met de auto voorbereiden

Het is super leuk om met het vliegtuig op vakantie te gaan en het heeft inderdaad veel voordelen. Maar om volledig onafhankelijk te zijn en te kunnen gaan en staan waar je wilt, is het een verstandige keuze om met de auto op reis te gaan.

Waar de reis ook naar toe gaat, het is belangrijk dat je die goed voorbereidt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De regels voor wat er in de auto aanwezig moet zijn, zijn namelijk in elk land verschillend. Hierbij moet je denken aan een veiligheidsvest voor alle inzittenden, reservewiel, gevarendriehoeken, brandblussers of verbanddozen. Zorg ervoor dat je voor elk land waar je doorrijdt de juiste accessoires in de auto hebt liggen.

Je reis met de auto voorbereiden

Zorg voor de juiste documenten

Omdat we zo gewend zijn dat de grenzen open zijn, vergeten we gemakkelijk om een identiteitsbewijs mee te nemen. Ben je in het bezit van een geldig paspoort neem dit dan altijd mee. Heb je dat niet, neem dan je identiteitskaart mee, zodat je jezelf kunt identificeren als je in een situatie terechtkomt waar dat nodig is. Neem de groene kaart van de auto mee en als de caravan van de partij is, moet ook daarvan de groene kaart meegenomen worden.

Ook al zijn de grenzen open, je kunt niet zomaar op alle snelwegen rijden zonder dat je daarvoor betaalt. Frankrijk heeft zijn tolwegen, maar in andere landen zoals Zwitserland en Oostenrijk ben je verplicht om een vignet te kopen en dit op de voorruit van je auto te plakken. In België en Duitsland kun je dan weer niet zomaar de steden binnen rijden met een oudere auto en moet je een milieusticker kopen.

Sluit een Europa dekking af bij de wegenwacht voor het geval je pech hebt onderweg. Want pech hebben in een land waarvan je de taal niet spreekt dat is geen pretje.

Enkele tips voor het reizen met de auto

  • Als het even kan vertrek ’s nachts want dan is het lekker rustig op de weg.
  • Zorg dat je de laatste versie van je navigatiesysteem hebt gedownload want er is de laatste jaren veel veranderd op de Europese wegen.
  • Een creditcard is een must als je naar het buitenland gaat, want je pinpas wordt niet overal aanvaard.
  • Neem altijd een reservesleutel mee en laat een van je reisgenoten die bij zich houden.
  • Zorg ervoor dat je je rijbewijs en de boorddocumenten altijd bij de hand hebt.