Afvallen
AfvallenfashionGezondheidhealth

4 tips om van je overtollige kilo’s af te komen

1.29Kviews

Drink je net te vaak een biertje na het werk? Trekken de chips en nootjes op tafel te altijd en bestel jij met vrienden het liefst een XL-portie bitterballen? Super gezellig natuurlijk, maar de kans bestaat dat je ook weer van die overtollige kilo’s af moet zien te komen. Hoe kun je dat doen? Gelukkig zijn er meerdere manieren om je bierbuik voor altijd tot het verleden te laten behoren. Je kunt afvallen met shakes via gewoongezond.nl of het sporten oppakken.

1. Plan een sportieve vakantie

Sporten hoeft geen opgave te zijn. Wat is er leuker dan in je vrije tijd met je vrienden lekker te mountainbiken door de Ardennen, te gaan raften in Slovenië of te gaan rotsklimmen in de Alpen? Combineer het aangename met het nuttige door dit jaar je weekje Mallorca in te ruilen voor avontuur. Het is niet alleen gezonder, maar ook een echte uitdaging met herinneringen voor het leven.

2. Afvallen met shakes bestellen via gewoongezond.nl

Ben jij geen ontbijtman en heb je er een hekel aan met slaperige ogen boterhammen te smeren? Dan is het misschien verleidelijk een stuk ontbijtkoek naar binnen te proppen, je ontbijt over te slaan of op het werk te kiezen voor een ongezonde lunch. Als je shakes besteld, hoef je deze vaak alleen aan te lengen met water of melk en daar is je gezonde ontbijt! Het bespaart tijd, calorieën en geeft je desondanks een vol gevoel.

3. Laat de auto staan

Probeer zoveel mogelijk afstanden te voet of per fiets af te leggen. Is het echt nodig de auto te pakken naar je werk of kun je bij mooi weer ook best een half uur fietsen? Loop eens naar het station in plaats van de bus te pakken en doe je boodschappen op de fiets. Als je gewend bent om alles met de auto te doen, is dit natuurlijk best even wennen, maar als fietsen en wandelen eenmaal in je systeem zitten, is dit een effectieve manier om van overtollige kilo’s af te komen. Duurt fietsen naar je werk te lang? Misschien biedt een racefiets dan uitkomst.

4. Begin je dag buiten

Wie doet het niet? Eerst vijf keer snoozen voor je uit je bed stapt. Het is zeker verleidelijk, maar eigenlijk word je er alleen vermoeider van. Spring in plaats daarvan uit je bed en ruil die verloren minuten in voor een wandelingetje in de buitenlucht. Zo begin je de dag met beweging, prikkel je je spijsvertering en ga je wakker naar je werk!