pvc vloer voordelen
mannenwonen

De voordelen van een pvc vloer

1.22Kviews

PVC vloeren zijn ongekend populair. Steeds meer mensen stappen over van traditionele vloersoorten en kiezen voor pvc. Overweeg jij ook de aanschaf van een echte pvc vloer? Dan maak je gegarandeerd de juiste keuze. PVC is niet alleen in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, het beschikt ook nog eens over enorm veel voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Enorm veel keus

PVC heeft inmiddels zelfs de meest populaire vloersoort: laminaat van haar troon gestoten. En dat is niet voor niets. Een van de grootste voordelen van pvc is dat het in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. De hongaarse punt pvc vloeren brengen direct meer sfeer en warmte in huis. Het is vervolgens ook nog eens mogelijk om tussen verschillende kleuren te kiezen, zodat deze perfect aansluit op de rest van het interieur. Doordat er zoveel verschillende keuzes zijn is er voor werkelijk voor ieder wat wils te vinden. Kies je voor een print met de uitstraling van hout, een print van steen of misschien wel de populaire betonlook? De keus is aan jou! Kortom: pvc is voor iedere woning en iedere interieurstijl geschikt.

De hongaarse punt pvc vloeren

Realistisch design

De prints van pvc vloeren beschikken allemaal over een zeer realistisch design. Liefhebbers van echt hout hebben er vaak moeite mee om voor een kunststof variant te kiezen. Hoewel dit veel voordelen oplevert ten opzichte van echt hout, betekent dit namelijk ook vaak dat ze inleveren op uitstraling. Bij pvc vloeren is dit gelukkig niet nodig. Of je nu kiest voor de populaire print van hout of de betonlook, alle patronen en designs zijn zeer realistisch. Zo worden de stroken zelfs volgens een speciale techniek geprint, zodat geen enkele strook gelijk is. Hierdoor ziet de vloer er veel realistischer uit en is het bijna niet meer van het echte werk te onderscheiden. De uitstraling van hout en de voordelen van kunststof.

Te combineren met vloerverwarming

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming. Niet alleen omdat dit voor een hoger wooncomfort zorgt, maar ook omdat – indien je dit op de juiste manier aanpakt – zelfs tot een besparing op de stookkosten kan leiden. Dan is de juiste vloer echter wel van essentieel belang. Eentje die de warmte goed kan geleiden en tevens niet kromtrekt door het verschil van temperatuur. PVC vloeren zijn hier bij uitstek geschikt voor. Kies je voor een pvc vloer in combinatie met vloerverwarming? Kies dan bij voorkeur voor een pvc vloer die zelf gelijmd moet worden. Deze zal ten op zichte van click pvc beter de warmte geleiden. Zo wordt het hoogste rendement behaald.

Lange levensduur

De lange levensduur van pvc behoort tot een van de belangrijkste redenen om voor deze vloer te kiezen. De sterke toplaag van pvc kan tegen een stootje. Het toont niet snel beschadigingen en slijt vrijwel niet. Hierdoor is de vloer niet alleen uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en/of huisdieren, maar werkt deze ook uitermate goed in intensief belopen ruimtes. Daarnaast heeft de vloer niet veel onderhoud nodig om in optimale conditie te blijven. Enkel regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om hem zo goed als nieuw te houden. Daarnaast kun je er voor kiezen om de vloer jaarlijks met cleanser te behandelen om de toplaag nog meer te versterken.

Is een strook onverhoopt toch beschadigd? Geen probleem! In de meeste gevallen kan deze strook gewoon vervangen worden. Hierdoor gaat de totale vloer veel langer mee en geniet je altijd van een mooie uitstraling.