Ontzettend handige tips voor mannenmode!
fashionmannen

Ontzettend handige tips voor mannenmode!

2.1Kviews

Is het hoog tijd om jouw garderobe weer eens te vernieuwen? Speur je al weken naar de mooiste herenkleding, maar zie je door het enorme aanbod niet meer welke stijlen bij jou passen? Dan is het hoog tijd om de zoektocht wat te vereenvoudigen. Geen paniek; dit betekent niet dat je plotseling urenlang met je neus in de modetijdschriften moet duiken. Met een aantal simpele tips loop jij er de komende maanden weer fashionable bij.

Laten we eerst voorop stellen dat kleding nooit echt ‘in’ of ‘uit’ is. Het is eerder wat je er mee doet wat bepaalt of deze nog gedragen kunnen worden. Het is vooral belangrijk dat de kleding bij je past. Want als jij je lekker voelt in je outfit, zal dit ook zeker te zien zijn. In mooie kleding voel je je sterk! Maar hoe zorg jij er voor dat je voortaan weer iedere dag goed gekleed voor de dag verschijnt? Wij geven een aantal handige tips!

Weet wat je hebt

Voordat je nieuwe kleding gaat kopen is het eerst belangrijk om te inventariseren. Bekijk goed welke kledingstukken er al in je kast hangen alvorens je tot aankoop overgaat. Vaak zien we dat mannen door de jaren heen enorm veel kleding verzamelen en de kledingkast daardoor één grote rommel is. Hierdoor weten ze vaak niet eens meer wat ze allemaal al in het bezit hebben. Voorkom onnodige aankopen door daarom eerst een lijst op te stellen. Wat heb je al? Wat kan er weg? En welke dingen passen je al lang niet meer?

Door orde te scheppen in de chaos zal je merken dat het straks een stuk makkelijker wordt om te shoppen voor nieuwe kleding.Weet wat je hebt

Durf te veranderen

Natuurlijk hoef je niet direct je gehele kledingstijl om te gooien als je over een nieuwe look wilt beschikken. Maar verandering kan soms wel enorm verfrissend zijn. Wees daarom niet bang om uit je comfortzone te stappen, maar laat je eens verrassen door nieuwe kledingstukken. Grote kans dat de kledingstukken die je normaal nooit zou kopen over enkele weken tot jouw favoriete items behoren.

Wil je weten hoe je moet veranderen? Kies dan gewoon een keer voor iets nieuws. Misschien draag je altijd wel een casual spijkerbroek met T-shirt of trui. Dan is het voor de verandering heel leuk om een keer een colbert of overhemd te dragen. Verandering houdt iedereen scherp en zal gegarandeerd tot complimenten in jouw omgeving leiden!

Maak meerdere combinaties

Ben jij iemand die het altijd moeilijk vindt om goede combinaties te maken? Betekent dit dat je daarom maar iets willekeurigs uit de kast trekt en je meestal toch weer je oude ‘kloffie’ aantrekt? Voorkom dit probleem dan door direct meerdere combinaties te maken bij de aanschaf van een nieuw kledingstuk en deze ook samen aan een kledinghangertje te hangen. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite. Hierdoor ben je in de ochtend sneller klaar, maak je van al je kleding efficiënt gebruik en voorkom je dat je telkens hetzelfde draagt.

Extra tip: koop vooral veel basic kleuren. Deze zijn eenvoudiger met elkaar te combineren, waardoor je nooit een verkeerde kleurencombinatie kunt maken. Ideaal als stylen niet jouw beste eigenschap is!