Accugereedschap gebruiken
mannenwonen

Accugereedschap gebruiken: waar moet je rekening mee houden?

1.24Kviews

De aanschaf van accugereedschap is voor veel mannen een guilty pleasure. Er is bijna niets mannelijkers dan een stoer stuk gereedschap in de hand houden. Tenminste, als je hier geen flater mee slaat. Het is immers wel belangrijk dat je weet hoe je met het gereedschap om moet gaan. Alhoewel de gemiddelde man aardig met verschillende stukken gereedschap om weet te gaan, zien we accugereedschap toch wel een beetje als ‘next level’. Door de snelle ontwikkeling van accutechniek wordt het ons steeds lastiger gemaakt. Zeker als je geen bedreven klusser bent. Daarom is het verstandig om eerst goed research te doen naar de verschillende gereedschappen, zodat je zeker weet dat je hiermee om weet te gaan. Maar waar moet je precies rekening mee houden? Wij zetten de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje.

Welke klus wil ik uitvoeren?

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen. Welke klus wil je precies uitvoeren? En wat voor gereedschap heb je hiervoor nodig? Het grootste voordeel van accugereedschap is dat je hiervoor geen stopcontact meer nodig hebt. Daardoor ben je vrij om te bewegen en is de klus eenvoudig en snel geklaard. Van bijna alle beschikbare elektrische gereedschappen is ook een accu variant verkrijgbaar. Denk hierbij aan:

  • Boorhamers
  • Accuboormachines
  • Zaagmachines
  • Schroefmachines

Natuurlijk is er nog veel meer accugereedschap verkrijgbaar. Allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Wij adviseren om voor een stuk gereedschap te kiezen, waar je ook op de lange termijn nog veel plezier aan beleeft. Kies daarom niet voor gereedschap wat je slechts incidenteel gebruikt, maar ga voor iets wat altijd van pas kan komen. Denk bijvoorbeeld aan de multifunctionele makita accuset. Hierbij geniet je van meerdere accugereedschappen in één ‘pakket’. Dat is pas slim kopen! Gereedschap wat je incidenteel nodig hebt, kun je over het algemeen beter huren of lenen.

Welke klus wil ik uitvoeren

Prijscategorie

Accugereedschap is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Daarbij geldt ook dat er verschillende prijsklassen zijn. Over het algemeen raden we af om te besparen op gereedschap. We zien wel vaker dat mensen overstag gaan voor een goede aanbieding of scherpe prijs van een onbekend merk. Uiteindelijk blijkt het gereedschap echter niet goed te werken of gaat na enkele malen alweer kapot. Maak van goedkoop geen duurkoop en investeer in hoogwaardig gereedschap. Daar bespaar je jezelf op de lange termijn veel geld én stress mee.

Hoe moet je accugereedschap bewaren?

Nadat je een keuze hebt gemaakt, is het tevens belangrijk om het gereedschap op de juiste manier op te bergen. Hiermee kan je de levensduur van het gereedschap verlengen. Accu’s zijn zeer gevoelig voor kou en hitte. Daarnaast kunnen ze slecht tegen vocht. Het is daarom van essentieel belang om de accu in een droge ruimte op te bergen. Ook mag de temperatuur niet te laag of te hoog zijn. Door het gereedschap op de juiste manier op te bergen, zorg je ervoor dat deze van een lange levensduur geniet.

Gebruik je het gereedschap lange tijd niet? Haal de accu dan tijdig uit de machine. Zo voorkom je dat er onnodig stroom kan blijven vloeien, waardoor de capaciteit van de accu zal afnemen.