Verhoog je eigen productiviteit en schaf een laptop aan
mannenzakelijk

Boekhouden en facturen met een app: de voordelen op een rijtje!

843views

Boekhouden en factureren is voor de meeste ondernemers een taak waar ze veel te lang mee bezig zijn. Dit terwijl ze liever die tijd besteden aan ondernemen, het contact met de klant en simpelweg doen waar ze goed in zijn. Toch is het iets wat niet voorkomen kan worden. Zonder de juiste boekhouding of het versturen van facturen geen eigen bedrijf. Leuker kan het dus zeker niet worden gemaakt, maar wel een stuk makkelijker! Want wist je dat boekhouden en factureren tegenwoordig ook met een app mogelijk is? En dat heeft enorm veel voordelen!

Tijd besparen

Een app voor boekhouding en facturen klinkt misschien een beetje overbodig. Zeker als beginnend ondernemer. Op dat moment is er immers nog weinig te doen en kost de facturen versturen en het bijhouden van de boekhouding slechts weinig tijd. Wanneer je echter steeds meer klanten krijgt en het bedrijf blijft groeien, dan zal je merken dat hier heel wat tijd in gaat zitten. En in dat geval is het fijn om wat extra hulp te krijgen. Digitaal boekhouden of factureren geeft jou de mogelijkheid om deze twee taken overal uit te voeren. Thuis op de bank, in de trein, op weg naar het vliegveld of zelfs nog even snel in bed.

Daarnaast is het ook voor de klant prettig wanneer jij digitaal factureert. Hierbij komen de facturen namelijk op een digitaal platform te staan, waaruit ze een stuk eenvoudiger kunnen betalen. Bovendien kost het je zelf ook niet enorm veel tijd om te onderzoeken of alle facturen op tijd worden betaald, want het digitale platform stuurt zelf al herinneringen uit indien dat nodig is.

Geld besparen

Bij sommige bedrijven kan er zelfs geld bespaard worden door digitaal te factureren. Dit geldt bijvoorbeeld voor bedrijven die nog altijd bonnen uitschrijven en facturen meesturen met een bestelling. Het gevaar hiervan ligt hem vooral in het feit dat je enorm veel moet printen en soms ook extra verzendkosten moet betalen bij het verzenden van de facturen. Met digitaal factureren is dit uiteraard allemaal niet meer het geval. Uiteraard betaal je soms wel een klein bedrag voor het gebruik van het platform, maar dat weegt niet op tegen het printen en verzenden van tientallen tot honderden facturen per maand.

Te integreren met andere systemen

Het is voor ondernemers vooral belangrijk dat ze het zichzelf zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom moeten ze proberen te voorkomen dat ze op allerlei verschillende platforms restjes persoonlijke informatie storten en vervolgens er niet meer uit kunnen komen. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je alles simpelweg in huis bewaard. Mappen met losse papieren waar je uiteindelijk niet wijs meer uit wordt. Met de meeste digitale boekhoudings- en factureringsapps is dit gelukkig verleden tijd. Deze apps zijn doorgaans prima te integreren met andere systemen. Zo kun je bijvoorbeeld je boekhoudingssoftware koppelen aan de urenregistratie van het bedrijf. Groot voordeel, want zo wordt alles direct voor je uitgerekend en hoef je zelf geen ellenlange sommen meer te maken.