Top 3 luxe sloepen
AlgemeenentertainmentmannenVakantie

Top 3 luxe sloepen

1.9Kviews

Er is enorm veel veranderd sinds de coronacrisis. Bij het betreden van openbare gebouwen dragen we mondkapjes, we wassen onze handen stuk en zien onze dierbaren minder dan we gewend zijn. Wat ook is veranderd, is de manier waarop we recreëren. Mensen lopen meer, pakken vaker de fiets en gaan ook steeds vaker varen. Gezien de populariteit van varen steeds meer toeneemt, hebben wij in dit artikel een top 3 met mooie sloepen samengesteld. Een top 3 waarmee je zeker de aandacht trekt én natuurlijk enorm van kunt genieten. Wel zo fijn in crisistijd.

1.         Waterdream s-850 Speedster

De Waterdream s-850 Speedster is de perfecte sloep voor de echte snelheidsduivels onder ons. Deze sloep is uitgeroepen tot de snelste sloep ter wereld. Dit is de nieuwste creatie van het bekende merk dat door onze eigen Bernhard van Oranje werd opgericht. De sloep is niet alleen ontzettend snel, maar beschikt ook over een groot aantal bijzondere details. Ook het stuur is enorme lust voor het oog. Deze is zo groot als een hoepel en geeft je het gevoel een échte grote boot te besturen.

2.         Damsko 750

Nog zo’n enorme snelheidsduivel! De Damsko 750 valt direct op. Het is een geweldige sloep met een unieke robuuste uitstraling en een fantastische afwerking. Opvallend voor de Damsko 750 is dat deze volledig van aluminium is gemaakt. Er wordt dus geen gebruik meer gemaakt van hout. Iets wat er tevens voor zorgt dat het onderhoud aan deze sloep minimaal is. De Damsko 750 kan een topsnelheid van maar liefst 75 KM/U halen!

3.         Piet Hein Sloep

De Piet Hein Sloep kenmerkt zich door de zeer luxe afwerking en complexe standaarduitvoering. Zelfs bij de standaarduitvoering geniet je namelijk van enorme luxe. Met veel teakhout, een geweldig lijnenspel en geweldige vaareigenschappen is deze sloep dan ook enorm populair. De Piet Hein Sloep wordt enorm gewaardeerd in de wereld van bootliefhebbers. Wanneer je eenmaal op een Piet Hein Sloep gevaren hebt, wil je eigenlijk nooit meer anders.

Sloep of tender?

Bij het kopen van een sloep zal je al snel in aanraking komen met heel veel verschillende termen. Zo wordt er ook vaak over tenders en sloepen gesproken. Maar wat is nu precies het verschil?

Een sloep vaart over het algemeen een stuk langzamer dan een tender. Wanneer een sloep niet harder dan 20 K/U kan varen, is hier zelfs geen vaarbewijs voor nodig. Dit betekent dat je de boot altijd zelf kunt besturen. Daardoor is het ook een prima keuze voor mensen zonder een achtergrond met varen, die toch lekker willen borrelen en genieten met vrienden en familie op het water.

Een tender valt op door haar strakkere uitstraling en het behalen van hogere snelheden. Dat maakt een tender niet alleen geschikt voor recreatief gebruik, maar ook voor sportieve doeleinden. Houd er wel rekening mee dat je dan ook een vaarbewijs moet halen, alvorens je kunt gaan varen.

Niet alleen voor superrijken

Bij een luxe sloep denkt men al snel aan de allerrijksten onder ons. In veel gevallen is dat ook juist. Maar wist je dat er tegenwoordig ook heel veel mensen zijn met een flinke spaarrekening? Door het gebrek aan restaurantbezoekjes of vakanties is het aantal mensen met een goede spaarrekening explosief toegenomen. Een boot is tegenwoordig dan ook niet zo ver meer buiten handbereik als je zou denken.

Boot financieren

Heb je geen spaargeld tot je beschikking? Maar wel de wens voor een eigen luxe sloep? Geen nood: tegenwoordig kan een boot financieren op heel veel verschillende manieren. Afhankelijk van je salaris kan je een aanzienlijk groot bedrag lenen. Zeker voldoende voor een eigen knappe sloep.