Zwevend tv meubel bevestigen
mannenwonen

Zwevend tv meubel bevestigen: wat is de ideale hoogte?

5.61Kviews

Veel mensen onderschatten de zoektocht naar een nieuw tv meubel. Het tv meubel behoort tot één van de belangrijkste meubels in huis.  Bij de meeste mensen neemt de televisie een zeer belangrijke rol in. De gehele opstelling in de woonkamer is zo gemaakt, dat alle meubels naar dit toestel zijn gericht. Dan wil je natuurlijk wel dat hetgeen waarop de televisie staat of boven hangt stijlvol eruit ziet. Een tv meubel moet dan ook niet alleen zeer praktisch zijn, maar ook nog eens extra sfeer aan de ruimte geven. Hierbij geldt niet alleen dat je het juiste tv meubel moet kopen, maar ook dat je deze op de juiste plek bevestigd.

Wil jij een nieuw tv meubel kopen en is je oog op een zwevend model gevallen? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoe je deze het best in de woning kunt integreren. Want wat is eigenlijk de ideale hoogte? Hoe bepaal je deze? En waar moet je eigenlijk op letten wanneer je een zwevend tv meubel bevestigd? In dit artikel vertellen we meer.

Denk goed na voordat je begint met boren

Natuurlijk ben je dolenthousiast door de aankoop van een prachtig nieuw tv meubel. Je kunt vast ook niet wachten om deze op te hangen. Toch adviseren wij om niet te snel aan het werk te gaan. Begin allereerst met het maken van een plan voordat je begint met boren. Je wil immers niet het risico lopen dat je halverwege ontdekt dat het tv meubel net een andere hoogte moest hebben. Daar word je muur niet mooier op.

Wat is de ideale hoogte voor een zwevend tv meubel?

De ideale hoogte voor een zwevend tv meubel hangt van heel veel verschillende factoren af. Wanneer je televisie al aan de muur hangt is dit al een zeer goed uitgangspunt. In dit geval moet je er immers voor zorgen dat het tv meubel op de hoogte van de televisie wordt afgestemd. Hangt deze er nog niet? Dan kun je deze geheel zelf bepalen.

Belangrijke factoren zijn de zithoogte, de afmetingen van het tv meubel, de afstand naar de televisie en de daarbij horende kijkhoek. Uiteraard is ook je eigen smaak van belang. Wat vind jij mooi staan? De één zal de voorkeur geven aan een wat hoger tv meubel en de ander vindt het prettiger als hij relatief laag valt. Hou er wel rekening mee dat hoe hoger het tv meubel komt, hoe hoger de televisie ook zal hangen. Hierdoor kan de kijkhoek minder prettig worden. Over het algemeen geldt dat een te hoge kijkhoek niet prettig is voor de nek, geheel omlaag kijken is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

Advies

De meeste interieurspecialisten adviseren om een zwevend model niet té hoog van de grond te plaatsen. Anders verlies je het zwevende effect. Zorg ervoor dat de bovenkant van het meubel op circa 50 tot 60 centimeter hoogte boven de grond uit zal komen. Denk er ook aan dat de afstand tussen het meubel en de televisie niet al te groot moet zijn. Anders zal de kijkhoek minder prettig worden. Denk aan een afstand van maximaal 10 centimeter.

Natuurlijk bestaat er geen goed of fout. Een zwevend tv meubel kan en mag altijd geheel naar eigen wens worden opgehangen. En soms kan het ook niet anders. Bijvoorbeeld omdat er rekening moet worden gehouden met stopcontacten. Het grootste voordeel van een zwevend tv meubel is juist dat er geen standaard maten voor zijn. Je kunt deze geheel naar eigen wens invullen.