papierversnipperaar
zakelijk

Een papierversnipperaar nodig? Zo kiest u de juiste!

1.3Kviews

Bij het kiezen van een papiervernietiger komt best nog wel wat kijken. Zo kunt u kiezen uit snippers of stroken, handmatig of automatisch en zitten er verschillen in de veiligheidsniveaus. Maar hoe kiest u de juiste papierversnipperaar?

Papierversnipperaar voor Thuisgebruik

Als u thuis eens in de zoveel tijd uw papieren wilt opruimen, dan kunt u het beste kiezen voor een kleine, handmatige papierversnipperaar. Deze zijn voordelig in aanschaf en nemen weinig ruimte in. U kunt dan vaak tot 8 vel tegelijk invoeren en deze machines hebben een werktijd tot 6 minuten. Ook kunt u kiezen tussen snippers en stroken. Ideaal voor thuisgebruik als u niet vaak en niet veel papier wilt vernietigen!

Voor klein kantoor (1-5 personen) of groot kantoor (5+ personen)

Of u nu een klein of groot kantoor heeft, u kunt zowel voor een handmatige als automatische papierversnipperaar kiezen. Heeft u veel documenten om te vernietigen en bevatten deze (vertrouwelijke) persoonsgegevens? Dan is het verstandig om te kiezen voor een automatische papierversnipperaar. Het voordeel van deze professionele machines is dat u tot wel 300 vel tegelijk kunt vernietigen. Het enige dat u hoeft te doen is het papier in de lade leggen. De exacte hoeveelheid papier die u per keer kwijt kunt, verschilt per model. Verder hebben ze vaak een hoger veiligheidsniveau en kunt u bij sommige machines zelfs kantoorartikelen, zoals cd’s, dvd’s of usb-sticks, vernietigen.

Let er bij de aanschaf van een automatische wel op dat u deze echt nodig heeft. U bent vaak een stuk duurder uit dan een handmatige papierversnipperaar en ze zijn ook een stuk groter. Bij een klein kantoor kan het dus verstandiger zijn om voor een handmatig exemplaar te kiezen.

Welk veiligheidsniveau moet ik kiezen?

U ziet bij papiervernietigers altijd een veiligheidsniveau staan. Wat betekent dit precies en welk veiligheidsniveau moet u kiezen? Hieronder vindt u een korte uitleg. Bij het vernietigen van vertrouwelijke persoonsgegevens doet u er goed aan om een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau te kiezen (minimaal P4). Hiermee voldoet u gelijk aan de AVG, de nieuwe privacywet.

P1: Algemene documenten – stroken van 12 mm breed.
P2: Interne documenten – stroken van 6 mm breed.
P3: Vertrouwelijke documenten – stroken van 2 mm breed.
P4: Zeer vertrouwelijke documenten – snippers van max. 6 mm breed.
P5: Geheime documenten – snippers van max. 2 mm breed.
P6: Zeer geheime documenten – snippers van max. 1 mm breed.
P7: Hoogst geheime documenten – snippers van max. 1 mm breed.

Al met al is het dus belangrijk om bij uw keuze te bepalen hoe vaak en hoeveel papier u wilt vernietigen, of u ook andere artikelen wilt kunnen vernietigen en welk veiligheidsniveau u nodig heeft.