lucht-water warmtepomp
technologywonen

Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?

1.04Kviews

Er zijn veel soorten warmtepompen op de markt. Een model waar veel over gesproken wordt is de lucht-water installatie. Het is interessant om eens te bekijken wat dit precies is en op welke manier je dit kunt toepassen. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen of het ook een systeem is dat jij graag in je woning zou willen hebben. Er zijn een aantal zaken die anders zijn dan bij andere warmtepompen. Dat maakt het dus juist ook zo aantrekkelijk om er meer over te weten te komen. Zo weet je dus direct ook waarom dit model zoveel gekozen wordt door de meeste consumenten.

De werking van het systeem

Wie echt alles wil weten over de werking, doet er goed aan de informatie over de luchtwarmtepomp bij warmtepompprijzen.nl door te nemen. Dat neemt niet weg dat wel het één en ander in simpele vorm alvast is weer te geven. Zo is het goed om te weten dat het een systeem is dat water kan verwarmen. Dat doet het met behulp van lucht. Op die manier is er dus minder gas nodig om te stoken. Dat is altijd belangrijk om te weten. Door voor de warmtepomp te kiezen is daardoor veel zuiniger te zorgen voor goed warm water dat direct te gebruiken is in huis.

Gebruiken voor de verwarming

Het is belangrijk om op een andere manier met verwarming om te gaan. Om meer duurzaam en milieuvriendelijk te leven is het essentieel dat er minder gas gebruikt wordt. Dit komt natuurlijk omdat de verbranding daarvan voor schadelijke uitstoot zorgt. Wanneer gewerkt wordt met een lucht-water warmtepomp, dan is dit niet het geval. Of in ieder geval een flink stuk minder. Dit is afhankelijk van de rol die de bestaande cv-installatie nog blijft spelen. Het is daardoor dus ook een stuk beter voor het milieu om op deze manier voor verwarming te zorgen. Het is voor veel mensen de ideale manier om dit aan te pakken.

Kosten en opbrengsten afwegen

Een reden waarom nog niet iedereen massaal overstap, is de kostprijs van de installatie. Hert vergt natuurlijk wel een investering om het systeem te laten aanpassen met ene lucht-water warmtepomp. Het is echter wel zo dat dit ook veel gaat opbrengen daarna. Het is natuurlijk zo dat er geen kosten meer gemaakt worden als het gaat om stoken. Of dat de rekening in ieder geval een flink stuk lager wordt. Wie dus echt een reëel beeld wil vormen, doet dat door de kosten en de opbrengsten tegen elkaar af te wegen. Zo is te zien wanneer het is terugverdiend en hoeveel je dan nog overhoudt eraan.

De kennis van de specialist gebruiken

Het is belangrijk om de kennis van de specialist te gebruiken. Wie dat doet, kan er zeker van zijn dat de juiste keuze gemaakt wordt. In de eerste plaats betekent dit dus dat de juiste warmtepomp wordt gekozen. Waarbij ook naar andere systemen gekeken wordt. Daarnaast is dan te bepalen welke het voordeligst is. Ook is direct te zorgen dat alles op de juiste wijze geïnstalleerd wordt. Wanneer dit allemaal goed verzorgd wordt door de expert, dan zal dit leiden tot een beter resultaat. Uiteindelijk is dat ook wat voor jou telt. Werk daarom vanaf het eerste moment met de echte kenner als consument.