plantaardige eiwitshakes
mannensport

Waarom je plantaardige eiwitshakes moet drinken

1.08Kviews

Wanneer je veel aan sport en fitness doet is het nemen van plantaardige eiwitshakes erg belangrijk. De eiwitshakes heb je nodig voor spieropbouw. Uit je normale voeding de hoeveelheid eiwit halen die je nodig hebt, is bijna onmogelijk. Het toevoegen van supplementen in de vorm van een plantaardige eiwitshake is dus essentieel. Waarbij vroeger de plantaardige eiwitshake een stuk minder lekker was dan de variant met dierlijk eiwit, is dat tegenwoordig helemaal niet meer zo.

Welke smaken eiwitshakes zijn er

Wanneer je een lekkere eiwitshake hebt, zul je deze vaker drinken. Vroeger waren eiwitshakes vaak wat gruis achtig van structuur en dronk je het niet voor je plezier. Tegenwoordig zijn eiwitshakes, zeker wanneer je ze aanmaakt met melk in plaats van water, bijzonder lekker. Het is bijna alsof je een milkshake drinkt! Denk aan smaken zoals aardbei, banaan, chocola, vanille of mango-perzik. De plantaardige eiwitshake komt in dezelfde smaken als eiwitshakes van bijvoorbeeld weipoeder.

Moet je alleen eiwitshake drinken als je aan krachttraining of bodybuilding doet?

Een opvatting die veel mensen hebben, is dat je alleen eiwitshakes nodig hebt wanneer je aan krachttraining of bodybuilding doet. Het tegendeel is echter waar, eiwitshakes helpen namelijk niet alleen bij spieropbouw maar ook bij spierherstel. Doe je dus veel aan hardlopen of een andere sport, dan is het nemen van een plantaardige eiwitshake ook bijzonder gezond. Veel eiwitshakes in de plantaardige variant zijn op basis van erwten eiwit of rijst. Dit zijn producten die je normaal ook neemt maar waarvan je nooit zoveel zou kunnen eten om aan de benodigde hoeveelheid eiwitten kunnen komen. Deze eiwitbronnen bevatte veel minder vet dan de dierlijke variant.

Plantaardige eiwitshakes zonder lactose

Doordat de plantaardige eiwitshakes geen lactose bevatten zijn ze ook geschikt voor mensen die lactose intolerant zijn. Daarnaast passen ze in een vegetarisch of veganistisch dieet. Maar ook voor mensen die wel zuivel of ook vlees eten kan een plantaardig eiwitshake voordelen bieden boven een eiwitshake van weipoeder. Het drinken van een plantaardige eiwitshakes voorkomt klachten die wel bij dierlijke eiwitshakes voorkomen, denk aan hoofdpijn, vermoeidheid, een opgeblazen gevoel of buikkrampen.

Waarom je plantaardige eiwitshakes moet drinken

Tegenwoordig maakt smaakt niet zoveel meer uit

Doordat de smaken van de plantaardige variant hetzelfde zijn, kun je net zo goed kiezen voor deze plantaardige eiwitpoeder. Een makkelijke keuze wanneer je duurzaam bezig wilt zijn. Voor de weipoeder moeten natuurlijk koeien gemolken worden. Deze koeien zijn een onderdeel van het klimaatprobleem. Dus ook als je duurzaam bezig wilt zijn, en het niet eens voor je eigen lichaam doet, is plantaardige eiwit de betere keus!

Eiwitshakes proberen

Wat echt heel leuk is, is dat je bij de meeste bestellingen van eiwitshakes vaak proefverpakkingen krijgt. Dit zijn kleine zakjes met eiwitpoeder in een andere smaak dan die jij besteld hebt. Je kan hierdoor nieuwe smaken proberen zonder dat je direct 1 kg of 2 kg daarvan in huis hebt. Ook ook krijg je er soms een shakebeker bij, hoe leuk is dat – een shakebeker met de naam van het merk waar jij fan van bent!