Wat hoort bij de inrichting van jouw garage
mannenwonen

Wat hoort bij de inrichting van jouw garage? 

1.58Kviews

Een garage kan een hele belangrijke plek zijn die bij het huis hoort. Je stalt je auto op die plek. Ook kunnen er belangrijke spullen liggen zoals gereedschappen, die bij het klussen altijd van pas komen. Een geordende garage is dus van groot belang. Maar omdat het een compleet andere plek is dan alle andere plekken in het huis, kan het soms lastig zijn om de garage op de juiste manier in te richten. Dit blog artikel geeft je een handleiding om de garage op een prettige manier in te richten. 

Tip 1: De juiste deuropening en beveiliging 

Bij het binnenkomen en verlaten van de garage wil je dat je auto onbeschadigd blijft. Een deuropening met een hydraulisch systeem is een goede oplossing. De deur van je garage gaat vertraagd open en dicht, zodat je de tijd hebt om je auto naar buiten te rijden of te stallen. Een deur dranger helpt je hierbij. Sommige zijn zelfs op afstand bestuurbaar. Wil je een deur dranger die lang meegaat, kijk dan voor een Dorma Deurdranger van Deurdrangers-shop.nl. Verder is extra beveiliging in en om de garage erg fijn. Je kan maatregelen installeren door middel van camera’s en een alarmsysteem. Zo blijven je auto en andere kostbare klusspullen uit handen van inbrekers. 

Tip 2: Noodverlichting bij de ingang

Noodverlichting led helpt je om met verlicht zicht de garage binnen te gaan of te verlaten. Omdat de noodverlichting beweging detecteert, schakelt hij automatisch aan als je in de buurt bent. Dat doet de verlichting ook bij mensen die niet in de buurt hoeven te komen. Noodverlichting is veilig voor jou en houdt vervelende types op afstand van je huis en garage. 

Noodverlichting led

Tip 3: Kasten en opbergsystemen

Gereedschappen zijn vaak ook erg duur. Alle boren, schroevendraaiers en andere gereedschappen zit bij elkaar toch aardig wat geld in. Deze heb je regelmatig nodig, maar inbrekers kunnen dit makkelijk doorverkopen. Kasten met sloten en beveiligde opbergsystemen passen echt bij een garage waar kostbare gereedschappen liggen. Bovendien houden de opbergkasten je garage netjes en overzichtelijk. In die zin hebben de kasten een dubbele functie. Investeer hier dus zeker in als je een geordende en veilige garage wil. 

Tip 4: Een klushoek 

Een garage is ook de plek om te klussen. Je hebt hier al je gereedschappen bij de hand. Ook hoef je zo niet in huis te klussen, zodat het in je woonkamer schoon en stofvrij blijft. Maak daarom een werkbank op de plek waar ook je gereedschap hangt. Dit bespaart tijd en voorkomt veel ergernissen bij de rest van je gezinsleden. Bovendien hebben mensen minder last van de herrie als je staat te boren of zagen in de garage. 

Tip 5: Ruimte om te sporten 

Een garage is ook een fijne plek om je op een andere manier uit te leven. Je kan hier bijvoorbeeld een boksbal ophangen of een hometrainer neerzetten. Ook een dumbbell rek neemt niet veel ruimte in beslag. Niet iedereen houdt van de sportschool. Met een beetje extra ruimte maak je van je garage een thuis gym in een handomdraai. Zo maak je van je garage een fijne plek die echt bij het huis hoort. 

Artikel door Google AdWords Partner | GMU